Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

Navarro a Mas: "Quina paraula val, la d'Homs o la de Gordó?"

pere-navarro

00:00 34:12
00:00 34:12

El líder del PSC, Pere Navarro, ha demanat a Artur Mas que aclareixi si “val la paraula de Gordó o la d’Homs”, amb referència a si CiU vol consensuar el referèndum amb l'Estat espanyol o no. El socialista respon a les crítiques de Toni Cantó contra la immersió: “No em mereix cap mena de respecte”. En una entrevista a El món a RAC1 creu “sincerament” que “José Montilla va ser més bon president de la Generalitat que Jordi Pujol”.

Pere Navarro, primer secretari del PSC, també ha dit que:

- "El Govern no té rumb, no sap on va, no sap què ha de fer i em sembla preocupant que el conseller de Justícia verbalitzi l'únic camí que és el real per arribar a una consulta i vint-i-quatre hores després surti el conseller de la Presidència a desmentir-lo rotundament."

- "Qui ha de sortir és el president Mas i saber, des del seu punt de vista, si el que val és la paraula de Germà Gordó o de Francesc Homs."

- "Ells no saben on van i tenen un soci que, després de signar un pacte de govern, va pel seu camí. I les Convergències i Unió van per camins que no coneixem."

- "El president ens ha d'explicar quin camí vol fer."

- "El senyor Mas ha de fer cas als 104 diputats del Parlament que li van demanar que anés a negociar amb Mariano Rajoy. I que ho faci intensament. El president ha d'aparcar el procés de transició nacional perquè la prioritat són les persones. L'agenda de la independència s'ha d'aparcar."

- "La reunió entre Rubalcaba i Mas era 'secreta' i el secret va durar dues hores. I no va ser per part meva."

- "El senyor Mas ha d'explicar al senyor Rajoy que els ciutadans de Catalunya volen ser consultats. Jo també en parlaré amb el PSOE, amb qui tinc un acord: estat federal i reforma constitucional."

- "Continuaré treballant perquè el PSOE entengui que hi pot haver una consulta a Catalunya."

- "Necessitem donar seguretat als ciutadans i, per tant, la consulta ha de ser legal i acordada. I ha de ser vinculant. Surti el que surti, ens lligarà per bastants anys."

- "Si hi hagués voluntat política, podríem recuperar allò que va retallar el Tribunal Constitucional de l'Estatut a través de lleis orgàniques. I no costa diners. Però ningú ha mogut ni un dit."

- "Convocar unes eleccions que no calien sí que és una frivolitat."

- "Reformar la Constitució no val diners. I ho hem d'afrontar clarament i ràpidament. No ha de recollir el dret a decidir com a tal, però tampoc l'ha de prohibir. Aquest dret s'ha de poder exercir."

- "El PSOE està en contra de la consulta perquè creu que l'hauria de votar tot l'Estat espanyol. Té part de raó, però jo crec que ha de votar el poble de Catalunya."

- "La decisió del TSJC sobre la immersió em sembla una barbaritat. El Govern i el Parlament tenen uns serveis jurídics prou potents per fer-hi front."

- "Toni Cantó no em mereix cap mena de respecte. És el Beppe Grillo d'Espanya, diu barbaritats sobre les dones, sobre el català. Aquest senyor no m'interessa. Hem de liderar la regeneració democràtica perquè la política no la decideixi gent com Toni Cantó."

- "Sincerament, penso que Montilla va ser més bon president de la Generalitat que Jordi Pujol."

- Sobre la declaració d'Oriol Pujol pel cas ITV: "Mitjançar per interès públic hem de saber què significa. Nosaltres defensem la presumpció d'innocència i volem que això vagi ràpid."