Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/100302_Pau_Molins.mp3 Descarrega-te'l “No descarto un examen psiquiàtric de Millet” 02/03/2010

http://www.racalacarta.com/video_mon/100302_Pau_Molins.flv

Pau Molins podria sotmetre Fèlix Millet a un psiquiatre per entendre per què va robar tants diners del Palau quan no els necessitava. L’advocat defensor dels dos principals acusats de l’espoli del Palau considera “un error de falta de sensibilitat” que Jordi Montull aparqués en una zona de discapacitats per presentar-se davant del jutge, quan no té cap minusvalidesa.

Pau Molins, advocat de Fèlix Millet i Jordi Montull, també ha dit que:

- Sobre la fotografia que publiquen La Vanguardia, l’Avui i El Periódico: “Me n’acabo d’assabentar en veure els diaris. He demanat explicacions. Un altre error, de caràcter menor, en aquest cas. Sembla que té un familiar amb minusvalidesa, però si no acompanya aquesta persona discapacitada, no ha de fer servir el distintiu.”

- “Té tota la raó [que pot semblar que se li'n refot tot]. Portem la defensa dels temes penals i prou feina tinc.”

- “És un error de manca de sensibilitat.”

- “Fins a la sentència ferma, crec que, com a mínim, trigarem dos o tres anys.”

- “El judici podria arribar a finals d’any.”

- “M’he trobat una persona [Fèlix Millet] enfonsada moralment, que estava a dalt de tot, i que ara està absolutament marginat. Li costa poder justificar el que fa fet.”

- “Crec que sí [que Millet pensava que podria mantenir el frau in aeternum].”

- “Fèlix Millet complia els objectius del Palau. Tenia una gran capacitat de captació de recursos fins al punt que excedien les necessitats. I va quedar-se l’excedent. És un error gravíssim.”

- “Si aconseguissin tornar tots aquests diners [30 milions d'euros], podrien fer un altre Palau de la Música.”

- “No descarto un examen psicològic o psiquiàtric per al senyor Millet. És una conducta estranya. No ho necessitava.”

- “No busquem un atenuant, busquem una explicació. No pretenc rebaixar la seva responsabilitat. És conscient que era el responsable màxim del Palau i, per tant, és el responsable màxim del que s’ha produït, amb la col·laboració del senyor Montull.”

- “Encarregarem a Ernst & Young una resposta a l’auditoria de Deloitte. Tampoc confio que la xifra baixi gaire.”

- “No entenc per què els músics no ho van dir aleshores [que no estaven contents].”

- “Pel que sé, Millet no surt pràcticament de casa. Només per la presentació mensual al jutjat, per les reunions que tenim i per anar al metge.”

- “Sí [sabíem que tenia 1'5 milions d'euros a Suïssa]. No estan vinculats al frau del Palau. És patrimoni previ, però no posarem cap pega perquè tornin a Catalunya i s’ingressin al compte del jutjat i es donin al Palau de la Música. Intentaré que les dones -propietàries del 50% del compte- col·laborin en la reparació dels danys que els seus marits van fer.”

- “Estem tornant diners, produint vendes i ingressant els diners al jutjat.”

- “Han tornat quatre milions d’euros en efectiu. Hi ha un patrimoni de 20 milions d’euros amb què respondre. Més tres milions d’euros de la venda d’aquell immoble. Confio tornar 25 milions d’euros abans del judici.”

- “Com a advocat del senyor Millet, li haig de dir que intentaré que no entrin a la presó. Com a jurista crec que Millet i Montull entraran a la presó. Que la gent estigui tranquil·la. [...] En el primer moment, no tocava.”

- “No crec que, després del judici, hi hagi gent de la societat civil que quedi retratada. Només hi ha dues persones responsables que haurien d’anar al banc dels acusats i que haurien de ser condemnades.”

- “La senyora Montull rebia ordres. Estic convençut que no en sabien res, ni ella ni la dona. Que vivien bé i es fotien uns viatges espectaculars, no es pot negar. Però, sincerament, no tenen per què saber-ho.”

- Sobre la imatge de Fèlix Millet: “No és veritat que els advocats intervinguem en tot. No sabia que es deixaria barba per Nadal. Mai li he dit que ho fes, mai li he dit que no es posi corbata ni que es posi l’americana de quadres.”

- “Ell tenia els seus dubtes [de tornar la Creu de Sant Jordi]. Ell pensava que es mereixia aquest reconeixement perquè havia complert els objectius del Palau. Ha necessitat un temps per entendre que havia de tornar-la.”

- “La va tornar al Palau de la Música perquè ell creia que, si no la mereixia, potser sí que la mereixia el Palau.”

- “A la defensa li han fet mal [les filtracions]. No ho havia vist mai. Sospito qui ho ha fet, però no tinc proves. No s’havien filtrat mai les declaracions judicials amb imatge.”

- “Ens paguen, ens aquests darrers mesos, les dones. La de Millet i Montull, amb el seu propi patrimoni i, en alguns casos, venent propietats. La primera provisió de fons, venia d’ells. Si sé que vénen del Palau, els torno.”

Fotografia de Francesc Melcion que l’Avui publica aquest dimarts.

Jordi Montull

  • Tags:
%s1 / %s2