Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/100911_Josep_Lluis_Carod_Rovira.mp3 Descarrega-te'l “No sé què hi fa Arnaldo Otegi a la presó” 11/09/2010

100911_Josep_Lluis_Carod_Rovira

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha demanat d’aquesta manera que l’estat alliberi Arnaldo Otegi perquè participi en el procés de diàleg obert al País Basc amb l’alto el foc decretat per la banda terrorista ETA. Josep-Lluís Carod-Rovira, vicepresident de la Generalitat, també ha dit que:

- “[L'Onze de Setembre] és un moment per pensar el futur, és un moment d’energies positives.”

- “Tot allò que va passar el 10 de juliol, segur que no tindrà ara [...] l’expressió política i electoral perquè ha passat massa poc temps [...] i el país no ha pogut païr tot el que allò representa.”

- “Tenim un sistema de partits que és hereu de dues coses: [...] del combat contra el franquisme, [...] i és també conseqüència de l’acomodació [...] a la realitat [...] de l’estat de les autonomies. [...] La societat ha anat per davant dels partits.”

- “Sento una gran satisfacció i la sensació d’haver tingut un privilegi extraordinari. [...] Hi ha hagut a Catalunya 128 presidents de la Generalitat. [...] Vicepresidents només n’hi ha hagut dos: [...] Joan Casanovas, als anys trenta, [...] i l’altre jo.”

- “Un referèndum no s’improvisa. [...] No només és ingenu sinó que és irresponsable. En 6 mesos no n’hi haurà cap de referèndum. Crear falses expectatives l’únic que crea és frustració.”

- “Una cosa és l’atomització [de l'independentisme] i l’altra és la sobiranització dels projectes polítics. El que no és normal és que per ser independentista hagis de ser d’esquerres.”

- “A partir de les properes eleccions entrem en una legislatura, que poden ser dues, de trancisió. [...] No tinc el més mínim dubte que el sistema de partits polítics a Catalunya, d’aquí a vuit anys, no serà exactament igual al que tenim en aquests moments.”

- “[Ser president d'ERC] no forma part dels meus projectes. Ja he tingut l’honor [de ser-ho]. [...] Aquesta etapa ja l’he feta.”

- “No [he pensat en abandonar ERC]. Si ERC va en la línia que crec que ha d’anar, [...] no tinc per què abandonar el partit en el qual em trobo.”

- “Per part meva, absolutament [descarto formar un partit nou].”

- Sobre l’Oda a Espanya, de Joan Maragall, que es llegirà durant l’acte institucional: “El que seria un error gravíssim és que la gent es quedés només amb ‘l’Adéu Espanya’. [...] Maragall només arriba a dir ‘Adéu Espanya’ després de constatar que Espanya no l’escolta.”

- Sobre la nova disposició dels assistents al monument de Rafel Casanova: “Estic content allò que vaig demanar al govern des que vaig ser-ne membre, hagin trigat quatre anys a aconseguir-ho.”

- “Avui és el primer cop que tinc la sensació que Catalunya viu la seva festa nacional [...] com un país normal. El que passava aquí, no passa enlloc del món.”

- “Això no era una festa nacional, era una festa cutre. [...] Finalment això avui s’ha endreçat. [...] Era tercermundista l’estètica de la nostra festa nacional. Era absolutament inaguantable.”

- Sobre l’alto el foc d’ETA: “Tampoc és exactament una treva, [...] és un cessament de l’activitat ofensiva, no de la defensiva.”

- “No és el mateix que tu disparis perquè vols que tu disparis perquè et disparin a tu. És elemental.”

- “Més important que el que ha fet ETA és el que ha fet l’esquerra abertzale, [...] que és dir, amb valentia, que els problemes polítics només es poden resoldre políticament. Som al primer món i a la UE.”

- “Em sembla absolutament incomprensible que la persona que podia servir com a element de reflexió i d’acció política per dur l’esquerra abertzale cap a formes d’expressió exclusivament polítiques, estigui en aquests moments a la presó, [...] sense condemna [...] judicial, i que hi estigui, només, en presó preventiva.”

- “No m’imagino que el procés de pau d’Irlanda del Nord hagués anat bé [...] amb el Gerry Adams a la presó.”

- “No sé què hi fa el senyor Arnaldo Otegi a la presó. Ara és l’hora dels polítics, Arnaldo Otegi és un polític. Ara és l’hora que parli la política i no que parlin les armes.”

- “Ara, qui ha de fer el gest més valent encara, és l’esquerra abertzale. Ha de dir: ‘Molt bé, senyors d’ETA. Això que heu fet no és un accident, no és una excepció. Això és l’última declaració que feu. S’ha acabat. [...] No hi ha cap més camí [...] que la via política.”

  • Tags:
%s1 / %s2