Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 23 h
L’Espanyol juga a RAC1
Burgos - Espanyol

Operació contra el gihadisme als barris de Llefià i La Salut, a Badalona

xavier-garcia-albiol

00:00 07:10
00:00 07:10

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha donat algun detall de l'operatiu contra el gihadisme activat la matinada d'aquest dimarts per l'Audiència Nacional i la Guàrdia Civil a Badalona. Confessa que sospitava que un fet com aquest podia passar perquè la primera comunitat estrangera de Badalona és la marroquina, la majoria és musulmana i, "percentualment, érem candidats a tenir algun radical".

Xavier García Albiol, alcalde de Badalona, també ha dit que:

"Ho porta l'Audiència Nacional i la Guàrdia Civil, en un punt del barri de Llefià. L'operació ara s'hauria traslladat al barri de La Salut."

"Encara no sabem a quina escola estudiaven ni si la mesquita que hi ha a Llefià era la seva."

"Aquesta matinada he parlat amb el ministre, m'ha informat del que m'havia d'informar i, més endavant Interior emetrà un segon comunicat amb més informació."

"[Quan parlava de 'netejar' la ciutat] em referia a això, però aquestes són coses de magnitud superior. Quan parlo de netejar la ciutat em refereixo als delinqüents en un sentit general. No m'agrada que a la meva ciutat hi hagi persones que creïn un problemes de conflictivitat, d'incivisme i de convivència. Tot i que és un problema que està disminuint, lamentablement encara existeix. Aquests que creïn problemes, siguin d'on siguin, m'agradaria que no fossin a Badalona."

"Vaig parlar de problemes de determinat tipus d'immigració, de seguretat. Crec que el que vaig dir, amb tota sinceritat i normalitat, pot ser compartit per qualsevol ciutadà de Badalona i de qualsevol altra ciutat. No vull ciutadans que creïn problemes de convivència. I tenim zones de la nostra ciutat on la gent que els genera és de fora, però també n'hi ha on la gent que els crea és de Badalona, de Catalunya o d'Espanya."

"En sentit metafòric, vull escombrar els que creen problemes, sí."

"Sospitava que podia passar això [una operació contra el gihadisme a Badalona], sí, perquè ja teníem algun precedent d'aquest tipus mesos enrere, com falsificacions de passaport, de documentació, etc."

"A Badalona, Sant Adrià, Santa Coloma, on hi ha una població musulmana important, ja s'hi havien produït operacions d'aquest tipus. Una minoria està radicalitzada. A Badalona, la primera comunitat estrangera és la marroquina. Tenint en compte que la majoria és musulmana, percentualment érem candidats a tenir algun radical. La Guàrdia Civil està fent el que pertoca. Aquest és un dels problemes que tenim al nostre país i a Occident. Els hem de limitar al màxim. Lamentablement, no podem controlar-ho al 100%, però anem en la línia correcta."