Superesports
Ara, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig
En Directe
I després, de 17 a 18 h
Viatja Bé
amb Esther Muñoz

Pablo Iglesias veu inviable un referèndum sobre la independència

pablo-iglesias

00:00 44:08
00:00 44:08

Pablo Iglesias creu que no és possible un referèndum d'independència "si no s'obre un procés constituent en el conjunt de l'Estat" i defensa que "el dret a decidir haurà d'estar en el programa electoral de les generals. El secretari general de Podem defensa que la immersió lingüística "ha funcionat molt bé", no sap què dir sobre la prioritat del Corredor Mediterrani i no veu "cap problema"a les seleccions esportives catalanes.

Pablo Iglesias, secretari general de Podem, també ha dit que:

- “El dret a decidir estarà en el programa electoral de les eleccions de Catalunya [...] i haurà d'estar en el programa de les generals”

- “Hi ha mecanismes perquè els catalans votin i puguin fer pública la seva opinió, però si no s'obre un procés constituent en el conjunt de l'estat no té recorregut jurídic”

- “El dret a decidir depèn dels catalans, però en el marc de la legalitat actual no és possible que només depengui dels catalans”

- “Si la Constitució ho permet, accepto el referèndum d'independència de Catalunya”

- “La decisió [de Juan Carlos Monedero] és dura en el terreny personal, però és el millor per Podem”

- “Se'ns ha endurit el gest. Hem passat de representar la il·lusió en política a representar una opció de govern”

- Sobre el programa electoral “Tenim clar que els marges d'actuació són estrets. No estem aquí per prometre l'oro i el moro. Volíem fer un programa realista sent conscients que vivim en un món en què és molt difícil fer coses que serien de justícia”

- Monarquia o República: “Prefereixo plantejar-ho en termes de democràcia. El cap de l'estat s'ha d'escollir en unes eleccions democràtiques. En un referèndum.”

- Toros: “No m'agraden [les curses de braus] però no soc partidari de prohibir-les. En molts llocs del nostre país són una tradició que compten amb molts seguidors”

- Model fiscal: “Volem acabar amb la competència entre territoris. Han de cooperar i no competir. La justícia fiscal implica eliminar la competició. [...] En cas de conflictes l'estat tindrà l'última paraula”

- Corredor Mediterrani: “No sabria contestar-li aquesta pregunta”

- “La immersió lingüística ha funcionat molt bé a Catalunya. No hi ha cap problema i no enfronta els ciutadans a Catalunya. No soc partidari de fer política amb això”

- Seleccions esportives catalanes: “No em suposa cap problema. S'hauria de preguntar a la gent. Seria bo que els esportistes puguin escollir”

- Entre el Barça i el Madrid: “Depèn. Són dos dels millors equips i és un espectacle veure'ls jugar. No tinc cap preferència”

- Sobre Messi: “Messi és espectacular. Messi i Cristiano Ronaldo són dos dels millors jugadors de la història del futbol”