El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

"Puigdemont està encantat que ni Rivera ni Rajoy ni Sánchez li truquin"

ines-arrimadas

00:00 01:07:57
00:00 01:07:57

Inés Arrimadas creu que Carles Puigdemont està “encantat” que els líders polítics de l’Estat no li hagin trucat des que és president de la Generalitat. La líder del grup parlamentari de Ciutadans reclama al nou president que “piqui la porta” del Govern espanyol per demanar una millora del model de finançament. També assegura que renunciarà a “totes les coses” que suposen ser cap de l’oposició.

Inés Arrimadas, presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, també ha dit que:

- "El to de l'entrevista va ser bo. Però no estic gaire d'acord amb el que va dir. Em va sorprendre una cosa: que ja tenen pensat com fer el referèndum per a la independència sense fer el referèndum per a la independència. Volen fer un referèndum de la Constitució catalana."

- "Estan reconeixent que ho fan així perquè saben que tindrien més vots a favor que en un referèndum per a la independència."

- "No havia sentit mai la figura del president de la Generalitat a dir-ho tan clarament."

- "Va ser una oportunitat per demostrar que hi ha molts forats que aquest full de ruta no està tan clar, que hi ha preguntes que no saben respondre i que genera molta inseguretat jurídica i incertesa."

- "Podríem arribar a acords puntuals. Però posar mesures socials en la resolució del 9-N fa que tota aquesta resolució sigui inconstitucional. És un error haver-ho inclòs en aquesta resolució."

- "És un despropòsit que els governs no puguin fer front a les necessitats socials sense fer-ho de manera il•legal. No s'ha tombat tot el decret de pobresa energètica."

- "A d'altres comunitats es fan mesures socials per garantir al màxim que la gent no passi fred a l'hivern i aquí s'ha fet de manera il•legal, crec que de manera conscient."

- "Si no tenim unió, no tindrem una població amb les necessitats socials garantides."

- "Jo vull que garantint la seguretat jurídica ajudar a la gent que no pot pagar la llum i l'aigua. No podem arribar a l'absurd que no es pot fer res que estigui fora de la llei. Qui ha dit que per ajudar la gent que no té recursos s'ha de saltar la llei? Ho va dir el Govern de la Generalitat. El que fa poc votava amb el PP la reforma energètica."

- "Sempre diem que la culpa és del Govern d'Espanya quan el partit que fins ara governava a Catalunya, CiU, ha participat en moltes mesures."

- "Encara no tinc el càrrec de cap de l'oposició. Hi ha d'haver un nomenament per part de la presidenta del Parlament."

- "Amb molt d'orgull sóc la líder de l'oposició a Catalunya."

- "Jo renuncio a totes les coses que suposen ser cap de l'oposició, amb les quals nosaltres no hem estat d'acord mai, com els privilegis econòmics i protocol·laris."

- "Segons el sentit comú, en una situació com a Catalunya, la televisió pública ha d'entrevistar el cap de l'oposició amb més temps que el president del darrer grup del Parlament. Espero que no només ho facin perquè ho diu la llei."

- "No ho sé si Albert Rivera trucarà a Carles Puigdemont. No crec que Puigdemont en el poc temps que porta en el càrrec hagi fet molts esforços per parlar amb els líders nacionals dels partits a Espanya. A mi em preocupa molt".

- "M'agradaria molt que Mariano Rajoy, Pedro Sánchez, Albert Rivera... poguessin parlar amb normalitat amb el president de la Generalitat. Però des de fa anys el president de la Generalitat, tant Artur Mas com Carles Puigdemont, fan coses que no estan dins la normalitat i això afecta la cordialitat i la relació entre els partits."

- "Puigdemont ha de ser el millor negociador en nom dels catalans amb el Govern d'Espanya. La destrucció de ponts de diàleg em preocupa perquè afecta la gent. Puigdemont hauria d'estar a Madrid picant la porta per demanar un millor model de finançament de les comunitats autònomes i no ho farà."

- "Ojectivament, el president de la Generalitat hauria d'estar negociant amb el Govern d'Espanya millores en el model de finançament, de les condicions FLA, un millor repartiment del sostre de dèficit, una millora d'infraestructures absolutament necessàries com el corredor mediterrani o rodalies, i millores en la gestió de serveis compartits com la sanitat, dependència, etc."

- "No, [en cap moment he pensat que el fet que Albert Rivera sigui català el perjudiqués a les urnes]. Albert Rivera és el polític més ben valorat d'Espanya."

- "El resultats de Ciutadans el 20-D va ser magnífic. Entrar per primer cop al Congrés amb 40 diputats és tan bo que no ho havia fet mai ningú."

- "La manca de diàleg no m'agrada gens."

- "El rei tindrà el seus motius per no rebre Carme Forcadell."

- "Jo no he estat mai monàrquica, no l'he defensada mai, però sóc molt pràctica. Necessitem un sistema de cap d'estat que sigui un sistema bo per a l'objectiu que té."

- "Si països tan avançats del nord d'Europa, poden tenir una monarquia parlamentària, per què no podem tenir un sistema que funcioni? La monarquia s'ha de reformar, ha de ser transparent, austera i al servei del poble."

- "Puigdemont ha estat triat democràticament pel Parlament. Però el 27-S ningú es podia imaginar que seria el president de la Generalitat. Era el número 3 per Giorna."

- "A Catalunya tenim una tradició de pluralitat, diàleg i diversitat política que s'hauríem d'aprofitar."

- "Em sembla que a Puigdemont li agrada que no li truqui Albert Rivera. Està encantat. Estic molt preocupada per aquest situació."

- "Puigdemont està fent esforços perquè no li truquin. Hauria d'estar negociant amb el Govern d'Espanya."

- "No ho sé qui serà el president d'Espanya. La situació és complicada."

- "No som el no a tot. Som el no a la independència i a la il·legalitat."

- "Estem a punt de frustrar i decebre les dues meitats: els que són independentistes i els que no ho som."

- "Jo he votat sí a lleis del Govern de Mas. Si les condicions es donen i el contingut concret de les lleis el compartim, és legal i es fa pel bé de les persones, ho tornarem a fer. Ara bé, ja sabem quina és la prioritat del govern: és fer totes les lleis que necessiten per declarar la independència, que igualment no ho faran. Mentrestant, utilitzem els recursos i els temps."

- "No conec personalment ni Artur Mas ni Carles Puigdemont."

- "Amb Artur Mas només hi he parlat una vegada personalment. Em va trucar l'endemà de les eleccions."

- "No tinc cap problema personal ni amb Mas ni amb Puigdemont."

- "Sí que em sé Els Segadors. Me'l van ensenyar quan feia classes de català."

- "Jo faig el mateix amb l'himne espanyol i l'himne català. Respectar-los. No toleraria mai que la gent xiulés l'himne català. No estic d'acord amb aquesta obligació que es demana que cantem l'himne. S'ha de respectar."

- "No vaig veure la pancarta "Shakira es de todos". Si aquest és el contingut, no m'agrada."

arrimadas-versio

00:00 17:16
00:00 17:16