Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/100930_Jordi_Pujol.mp3 Descarrega-te'l Pujol diu que Interior és “can seixanta” 30/09/2010

100930_Jordi_Pujol

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol creu que veure el secretari general d’Interior, Joan Boada, a la manifestació d’ICV de Girona quan, a Barcelona, s’hi produïen aldarulls, és “can seixanta”. A més, afegeix que “és una vergonya” que l’Ajuntament barceloní hagi de fer les mil i una per poder parlar amb un responsable d’Interior.

Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, també ha dit que:

- “És una vaga de la qual poden treure profit el govern espanyol i els sindicats.”

- “Els sindicats ja saben que aquesta no era una vaga com les altres.”

- “Des del mes de maig, Zapatero i el govern espanyol no manen. En termes econòmics, els diuen què han de fer.”

- “La intervenció d’Espanya hauria estat inevitable. Dit d’una altra manera, era molt probable que fos inevitable.”

- “Econòmicament, Zapatero no mana. És una sort. Tota aquella alegria i frivolitat amb què Zapatero havia portat el tema econòmic, s’ha acabat.”

- “Quan demanem més [infraestructures, millores salarials, etc.] es poden trobar que Brussel·les ens digui no. [...] A mi m’agrada, perquè és de molta més confiança Brussel·les, l’FMI i el BCE que la política de l’actual president del govern.”

- “És una mala notícia [que requalifiquin a la baixa la qualitat del deute espanyol]. Però la mala notícia [de debò] és que Espanya és l’únic país d’un cert gruix de la UE que encara no creix.”

- “Perquè la cosa no empitjori més, cal que el govern espanyol actuï seriosament.”

- “Ens vénen èpoques dures a Espanya i a Catalunya.”

- “En aquestes eleccions no es decideix la independència de Catalunya. Es decideix si Catalunya és capaç de tenir un govern que sigui capaç d’enfrontar-se seriosament amb la crisi que té el país.”

- “El país no ha funcionat d’una manera prou seriosa.”

- “Ahir, que hi havia grans preocupacions pel que podria ser l’ordre públic, [...] [Joan Boada] s’estava manifestant a Girona contra el seu govern. Això és can seixanta.”

- “Un govern que no tingui un govern amb un projecte, sinó que en tingui tres; que es clavin coces per sota la taula constantment, que s’enfrontin entre ells, que es contradiguin, [...] que en aquests moments es tiren els plats pel cap tots tres, no pot anar. No cal ser gaire intel.ligent [per veure-ho].”

- “S’ha estat molt permissiu. Quan era president de la Generalitat, vaig dir a un alcalde de Barcelona, que estàvem disposats a donar-li tot el suport que necessités per fer un desallotjament d’una ocupació molt escandalosa que hi havia i em va dir que el moviment ocupa tenia moltes coses positives. [...] No era en Maragall el que em va dir això. Hi va haver, de tant en tant, unes petites gotes d’antisistema que ja els anava bé. [...] Per tant, és lògic que s’hagi anat creant aquesta mena de cultiu.”

- “Que l’Ajuntament de Barcelona hagi de fer esforços desesperats per localitzar la gent que hagi de localitzar del Departament d’Interior perquè actuï d’una manera adequada, és una vergonya.”

- “Quan no s’és en el lloc que s’ha de ser en el moment precís, [...] vol dir que la gent que no hi és en aquest moment, no és seriosa.”

- Sobre l’entrevista de Pasqual Maragall al butlletí de CDC Méscat: “No es va fer d’amagat ni esquivant la família o abusant d’ell.”

- Sobre la data de les eleccions: “Preferiria que no coincidís amb un Barça-Madrid. Jo crec que sí que pot tenir una certa influència en la participació. [...] De tota manera, el futur de Catalunya no pot dependre d’això.”

  • Tags:
%s1 / %s2