Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/160203_Rafael_Catala.mp3 Descarrega-te'l Rafael Catalá creu que seria “un fracàs del sistema” haver de tornar a convocar eleccions 03/02/2016

160203_Rafael_Catala

El ministre de Justícia en funcions admet que repetir les eleccions “no és l’opció desitjable”. Però descarta absolutament que el PP governi sense Mariano Rajoy. Rafael Catalá lamenta les declaracions de Francesc Homs “que insinuen que el Govern diu a la justícia què ha de fer” després de saber-se que la Fiscalia vol demanar que s’investigui l’ex conseller pel 9-N.

Rafael Catalá, ministre de Justícia en funcions, també ha dit que:

- “De moment, Pedro Sánchez intentarà aconseguir la investidura. No serà fàcil, però hem de deixar que assumeixi la seva responsabilitat.”

- “Si el PSOE no té suport, hauríem de mirar si ens hi tornem a posar o anem a eleccions.”

- “Quan Pedro Sánchez assumeix la responsabilitat, entenc que és perquè té informació que li permet assumir davant del rei aquest compromís. Veurem.”

- “El millor que li pot passar a Espanya és una majoria de PP, PSOE i Ciutadans per tenir una legislatura reformista. Rajoy treballa en aquesta direcció.”

- “Haver de tornar a les urnes sis mesos després, és un cert fracàs del sistema. No és l’opció desitjable.”

- “Rajoy va trucar a Rivera i Sánchez. Amb Rivera s’ha tornat a parlar. Amb Sánchez… ahir en vam descobrir un de nou: el que diu que el diàleg és bàsic i abans d’ahir ens havia negat qualsevol diàleg.”

- “Rajoy li va dir al Rei que, a dia d’avui, no té suports suficients perquè el PSOE no vol ni parlar.”

- “Un govern amb Podem no és el que necessita Espanya en aquests moments. Encomanar-nos a polítiques populistes d’esquerres no és el que necessita el país. No és el que funciona a Europa. La referència de Grècia m’entristeix molt.”

- “El PP ha guanyat les eleccions. No podem entregar aquests 7.200.000 vots a qui no ha guanyat. No és raonable que qui no guanyi a les urnes, governi després.”

- “La figura del govern en funcions és complexa. No hi ha projectes de govern de futur, però sí que es treballa amb el funcionament ordinari.”

- “Quant de temps es pot estar amb un govern en funcions? Doncs el menys possible, perquè tenim molta feina a fer. No és bo aturar la feina per la recuperació econòmica.”

- “L’escenari d’un govern del PP sense Mariano Rajoy no ens el plantegem. Internament té tot el reconeixement i legitimitat. Estic convençut que si governa el PP, ho farà Rajoy.”

- Sobre la investigació a Francesc Homs pel 9N: “Respecto absolutament el treball que fa cada dia la justícia. Sé que la justícia és absolutament independent. Lamento llegir o escoltar declaracions que insinua que el govern diu als fiscals o als jutges el que han de fer.”

- “El procés participatiu havia tingut un debat polític i jurídic. El Tribunal Constitucional va dir que no es podia celebrar. Si després d’això, algú ho incompleix flagrantment, és incomplir les regles del joc. La democràcia és: regles de joc i respecte.”

- “No hauria de generar alarma que la fiscalia porti als tribunals el que considera que és un incompliment legal.”

- “Ens sembla bé quan ens donen la raó i quan no ens la donen. Per això estan les institucions.”

- “La corrupció és una pràctica de persones concretes -moltes o poques- i no d’organitzacions i institucions polítiques.”

- “No crec que hi hagi causa efecte amb el que està passant a València i el fet de no poder formar govern. Això ve de temps enrere. Són pràctiques que fa anys que s’investiguen i quan el jutge creu que té prou motius, ho tira endavant.”

- “La posició de Mariano Rajoy com a líder del PP no està qüestionada enlloc. Rajoy té tota la legitimitat per continuar al capdavant del projecte. No hi ha cap proposta de canvi.”

- “Rajoy mai ha rebutjat la investidura. Ha dit que encara no té els suports necessaris. Mai ha renunciat ni ha abandonat les seves responsabilitats. Sí que hi s’ha manejat una mica el llenguatge.”

- “Hem de revisar que qualsevol pugui exercir d’acusació. Comparem-nos amb el nostre entorn: a França, no existeix la possibilitat d’una acusació popular com Manos Limpias, per exemple. Hauríem de reflexionar si és necessari en l’Espanya actual tenir aquest tipus de canal o deixar-ho a una fiscalia molt més enfortida.”

- “La interlocutòria del tribunal que jutja el cas Noos està ben fonamentada. Ara bé, tu pots estar d’acord o no amb decisió de no aplicar la doctrina Botín. És un exemple de com funciona el nostre sistema judicial.”

  • Tags:
%s1 / %s2