Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/121122_Artur_Mas.mp3 Descarrega-te'l “Rajoy sap que fan campanya difamatòria” 22/11/2012

121122_Artur_Mas

“No tinc comptes a paradisos fiscals. Els meus únics comptes són a Catalunya. No sóc beneficiari de cap compte familiar a Suïssa o Liechtenstein. L’herència del meu pare ha passat íntegrament a la meva mare. No tinc coneixement que cap membre de CiU ni de CDC hagi cobrat comissions per adjudicació d’obres públiques. I estic segur que no és així.” Dit això, Artur Mas, candidat a la presidència de la Generalitat per CiU, ha acusat el president del Govern espanyol d’estar al darrere d’una “campanya de difamació” que té per objectiu “alterar els resultats de les eleccions” i impedir una majoria de CiU, que vol emprendre el camí cap a una consulta sobiranista.

Artur Mas, candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, ha dit en una entrevista a El món a RAC1 que:

- “Estic més o menys content pel debat d’ahir a 8TV. Quan ets dins estàs tan concentrat que no tens la percepció de com ha anat. Pels comentaris que m’han arribat, sembla que bastant bé.”

- “No em sorprèn que en cap debat m’hagin preguntat per El Mundo. Davant meu no s’atreveixen a plantejar-ho. Ho plantegen en els mítings, perquè no hi ha ningú que els respongui. Quan hi sóc jo, com que saben que és un muntatge i que és fals, no s’atreveixen perquè quedarien en evidència.”

- “No tinc comptes a paradisos fiscals. Els meus únics comptes són a Catalunya.”

- “No sóc beneficiari de cap compte familiar a Suïssa o Liechtenstein per herència familiar. L’herència del meu pare ha passat íntegrament a la meva mare. No m’he beneficiat ni d’un sol euro.”

- “No tinc coneixement que cap membre de CiU ni de CDC hagi cobrat comissions per adjudicació d’obres públiques. I estic segur que no és així.”

- “Si jo estigués implicat, juraria sobre la Constitució Espanyola que si es demostrés el contrari del que dic ara plegaria del meu càrrec.”

- “[Sobre el cas Palau i les eleccions] Què té a veure una cosa amb l’altra? En quin moment del sumari del cas Palau se’ns implica a Jordi Pujol o a mi a escala personal? Això és un muntatge. Aprofiten el cas Palau, que està sota judici, i hi posen altres coses. No és informació. No és un esborrany, perquè si no l’ensenyarien. És una intoxicació.”

- “No sé qui és el responsable del muntatge. Per això demano explicacions al PP, al Govern espanyol, a Alícia Sánchez-Camacho. Suposo que hi ha determinades clavegueres de l’Estat que s’han posat en marxa, connectades amb El Mundo, que ja sabem de quin peu calça, i han dissenyat una operació enmig de la campanya. Veient que nosaltres podem treure una gran majoria, és l’única cosa que els preocupa de veritat, i han muntat una operació d’intoxicació i calúmnia.”

- “Cristóbal Montoro no s’atreveix a dir qui [té comptes a paradisos fiscals] perquè si no li hauríem de posar una querella. No em dono per al·ludit, perquè el ministre sap que és fals. La funció d’un ministre d’Hisenda és parlar de les situacions tributàries d’algunes persones sense dir noms? Això és escandalós. És passar-se la llei pel clatell. Com que no sap res va difamant. Tot això forma part de la mateixa campanya.”

- [La campanya de difamació que denuncia] no sé si em pot anar bé. Espero que se’ls giri en contra com un bumerang. Això només té un propòsit: evitar una gran majoria nostra aquestes eleccions. A ells l’única cosa que els preocupa és que Catalunya agafi aquest camí, i han identificat que aquestes eleccions són decisives, i el lideratge del procés és nostre. Ataquen fort on veuen el perill gran, en nosaltres, perquè saben que aquí hi ha el gruix de la societat catalana. I saben que si hi ha una majoria gran no podran evitar el procés. Se senten amos de Catalunya. Per ells és una possessió històrica i no la volen perdre. En un altre país de tradició democràtica ja hi hauria hagut dimissions.”

- “Quan hi ha informes de la policia que es filtren i després ells mateixos reconeixen que probablement no hi són, i el mateix diari que ho esbomba diu que probablement no es podrà demostrar això és una època predemocràtica. Fa por viure en un estat així perquè vol dir que no els atura res.”

- “Encara no han trobat l’informe. Però qui ha dimitit? Si no hi ha l’informe, s’han de querellar contra El Mundo. Suposo que no es deuen atrevir. Tot això per incidir en el resultat electoral de diumenge que ve. Volen alterar la voluntat del poble de Catalunya.”

- “[Si Jorge Fernández Díaz no compareix abans de diumenge] no servirà de res. El seu propòsit és alterar el resultat de les eleccions per mètodes il·lícits.”

- “Cada vegada que s’havia plantejat que comparegués al Parlament per explicar el cas Palau durant el tripartit jo vaig dir que hi aniria, però va ser el tripartit qui va dir que no hi anés, tot i que estava a l’oposició. Aquest cas està sota judici. No podem estar parlant cada sis mesos d’una comissió d’investigació que està sota judici.”

- “Les querelles són contra El Mundo, però arribarà un moment que haurem de demanar responsabilitats polítiques als ministres. Montoro ahir no va citar cap nom, perquè sap que les acusacions són falses, i només busca crear dubtes. No s’atreviria a dir-ho davant nostre.”

- [Sobre María Dolores de Cospedal i Carme Chacón] “Tot són insinuacions. Tot és el mateix.”

- “Evidentment si el president de la Generalitat no hagués estat jo, li passaria exactament el mateix.”

- “Segur que el president del Govern espanyol està al corrent de tot això. Si ho volgués ja ho hauria impedit. No és aliè. És l’estratègia del PP: de Cospedal, de Montoro, de Rajoy… Tots estan implicats en aquesta operació d’intentar canviar la voluntat del poble de Catalunya diumenge que ve.”

- “[Si no obtingués la majoria absoluta] el més normal és que per endegar el procés necessitem un govern fort i estable. El procés al dret a decidir i la consulta es farà amb tots els partits que hi siguin. Això no és exclusiu del govern, però si no és un govern molt fort no quedarà mort i enterrat, però sí que quedarà una mica tocat.”

- “Si tinguéssim una majoria forta probablement ningú vulgui fer una coalició per governar, perquè avui en dia estar al govern no es una cosa per tirar coets.”

- “[M’ataquen] els que en el fons volen amagar que no estan a favor de deixar decidir Catalunya. Tota l’estratègia és presentar els mals que Catalunya podria tenir si esdevé un estat propi: el purgatori, l’infern, les calderes de Pere Boter. Però costa que diguin si estan a favor del dret a decidir. Intenten silenciar el vot popular.”

- “La primera reunió no sé si serà amb Durao Barroso o amb Rajoy. Potser amb cap dels dos.”

- “La cursa per trobar legitimitat internacional serà ràpida. No només la buscaré jo. Hi haurà d’haver un desplegament del govern i dels estaments del país per trobar legitimitat.”

- “El 26 de novembre continuaran les retallades. Procurarem que siguin les menys possibles i fetes amb la màxima sensibilitat. Qualsevol govern haurà de fer retallades.”

- “No em plantejo recuperar l’impost de successions, si no ho fem al 100%. És a dir, abans que l’abaixés el tripartit. Tenia recaptació d’uns 800 milions d’euros, però ara només se’n recapten 200. Recauria sobre les classes mitjanes del país, i hi hauria un càstig fiscal molt important. Intentaré evitar-ho.”

- “El suport d’altres partits a les retallades dependrà de la importància que donin a l’altre tema. Si cal anar a un govern ampli o fer acords parlamentaris s’ha d’anar per la via de la consulta, però s’ha de governar el dia a dia. Tot això requereix prendre decisions.”

- “No m’he posat en els canvis a les conselleries. Serà dilluns, si tot va bé.”

- “No podem fer res amb els catalans que no han pogut votar des de l’estranger. En un munt de temes la Generalitat no pot fer-hi res. Pot protestar, però poca cosa més. El Govern espanyol ha modificat la llei i encara complica més el tràmit. D’un cens de 150.000 catalans que viuen a l’estranger només se n’han inscrit 20.000. La llei els obliga a registrar-se per votar, i d’aquests veurem quants votaran.”

- “Hi haurà d’haver algun tipus de reforç en el govern perquè jo necessitaré més temps per dedicar-me a l’altre procés. No sé si com un conseller en cap.”

- “Duran i Lleida es pren molt bé les crides a la independència que li fan als mítings. De bon to i amb humor. Portem un programa conjunt que diu dret a decidir, consulta i estat propi.”

- “[Sense majoria absoluta de CiU] a Madrid vendran el procés com un fracàs. L’únic que no volen a Madrid és que el govern actual tregui una majoria. Ells identifiquen que perquè el procés tingui una força molt gran cal una majoria gran. Si no la té, a Madrid es vendrà el fracàs, encara que al Parlament tinguéssim una majoria més gran. La premsa internacional també ho analitza en aquest aspecte. Tenim garantides les majories a favor del dret a decidir. De dos terços. La que no tenim assegurada és si la força de govern és gran o no. Com que m’he compromès a vincular la presidència a aquest procés adverteixo que així es com funcionen les coses. La lectura que hi haurà serà sobre com de gran sigui la majoria del govern.”

- “Sempre he dit que si els partits que estan en contra de l’estat propi tenen una oferta, que la facin. Em comprometo que es votin les propostes i que decideixi el poble de Catalunya. Si el PP i el PSOE fan una gran oferta atractiva per modificar la Constitució o de concert, que la posin a votació al costat de l’estat propi. Si els catalans volen més dependència d’Espanya, tots acceptarem el resultat. A partir d’ara no hi ha possibilitat de fer marxa enrere. Decidirà el poble.”

- [El deute català] no es pot arreglar. Si Catalunya no eixuga el dèficit no ho arreglarem mai. Aquest estatus li va de nassos a l’Estat. Hi ha tres opcions: o torna a créixer l’economia de manera potent, o Europa canvia l’austeritat i equilibren més, o busquem el nostre propi procés. Només una d’aquestes opcions depèn de nosaltres. Potser serà llarg, i trigarem uns quants anys a veure-ho, però ho arreglarem d’una vegada per totes.”

- “M’imagino que Rajoy i Soraya deuen saber coses, que saben que és fals, i que és una estratègia del PP.”

- “El ministre de l’Interior ha de ser responsable. Jo no puc saber amb detall què passa en tots els departaments de la Generalitat. Només ens increpen en els mítings. Aleshores és quan diuen les barbaritats.”

- La llista unitària amb els partits que volen fer la consulta no es va plantejar perquè ara no estem en el punt d’haver de fer el plebiscit per la construcció de l’estat. Havíem de fer una llista pel dret a decidir i per governar el dia a dia. Fer una llista amb ICV i ERC hauria estat un desastre perquè no ens hauríem posat d’acord.”

- “Un judici no s’ha acabat fins que no hi ha una sentència ferma, i no hi ha responsabilitats directes. El Sr. Oriol Pujol no està imputat. Hi ha molts imputats que governen, en molts partits. Un jutge es pot equivocar imputant una persona, i si s’equivoca el mal de la persona no es pot refer.”

- “Barroso no va donar resposta [sobre el futur encaix de Catalunya a Europa] com a declaració. Sinó com un escrit. Diu que és un tema intern de l’Estat espanyol, i si algú ho planteja ja li donarem resposta. Aquest procés a ells no els ha arribat. Veuen que hi ha un procés, però el tema no els ha arribat.”

- “Poden trobar solucions des del punt de vista polític. La lletra dels tractats es pot canviar.”

- “Signaria que les campanyes duressin d’un dijous al vespre fins el diumenge següent no, l’altre. 10 dies.”

- “No tinc assegurança mèdica privada. No n’he tingut mai cap.”

- “Vaig riure amb el ‘Mas Style’. És molt popular entre els nanos.”

  • Tags:
%s1 / %s2