Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Ramon Espadaler nega el caràcter plebiscitari del 27-S

espadaler-ramon

00:00 40:13
00:00 40:13

El candidat d’Unió a les eleccions del 27-S, Ramon Espadaler, es marca el repte de tenir grup parlamentari propi. Adverteix que no els situïn als braços d’aquells que s’autoproclamen constitucionalistes.

Ramon Espadaler també ha dit que:

- “Les eleccions al Parlament són per constituir parlaments, i els referèndums per fer referèndums”.

- “Admet que primer es van marcar tenir veu pròpia i ara són més ambiciosos i aspiren a tenir grup parlamentari propi”.

- “Si votar Artur Mas vol dir fer una DUI, no comptarà amb el nostre suport”. No se sumaran a “Junts pel Sí” ni a la CUP. “Defugim dels frontismes”. “Estarem a la part ample del país que creu que així no es pot continuar”.

- “Crec que el camí de la DUI no portarà cap a allò que es pretén, no serà reconeguda a instàncies internacionals, i serà combatuda per les eines de l’estat. És un camí que ens portarà més distanciament i menys solucions”.

- “Tornaríem a donar suport al 9-N, perquè el 9-N era un procés de participació i el 27-S és una Declaració Unilateral d’Independència”.

- “El fet que no compartim la DUI que es pugui fer des del Parlament, no ens ha de situar als braços d’aquells que s’autoproclamen com a constitucionalistes”. “No tenim res a compartir amb qui ha fet mal a Catalunya”.

- “Som un partit catalanista i això ens marca unes línies vermelles claríssimes, però que s’instal·la al seny, centralitat”.

- “Auguro que entre el 27-S i les eleccions generals tindrem un moment molt complicat”. “Aquesta tensió no ens portarà solucions, les solucions vindran de l’espai més central d’Unió”.

UNIÓ

- “Tenim més altes que baixes”. “El nombre de baixes no s’acosta ni de lluny a les que s’havien dit públicament”.

- “Hem guanyat coherència”. Assegura que el partit “està en forma”. “Es respira un ambient optimista”. “Unió és un partit amb vocació de govern”.

CONGRÉS

- “Ens diferencia de Pedro Sánchez que nosaltres estem pel dret a decidir”. “Albert Rivera, a la maleta no hi porta cap del gruix que preocupa la ciutadania”.

- “Obrir el meló de la reforma constitucional pot tenir riscos”. “Es poden canviar coses de naturalesa molt diferent. La gent de Podem vol unes coses, els de Ciutadans, unes altres”.