Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

Rigau manté que no acceptaran la LOMCE tot i que el nou ministre obri la porta al diàleg

rigau-irene

00:00 49:47
00:00 49:47

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que ahir es va reunir amb Méndez de Vigo i la resta de comunitats, aplaudeix l'ajornament de les revàlides d'ESO i Batxillerat. Rigau s'ha mostrat confiada de poder blindar el català amb un front comú amb les Balears i el País Valencià, que ahir ja s'hi van mostrar a favor.

Irene Rigau també ha dit que:

- “No acceptarem la LOMCE. Sempre hem dit que s’ha de reformular”.

- “La síndrome de Rajoy ha estat: faig una llei i l’aplico en tres anys simultàniament. És una pretensió que ha violentat el sistema educatiu perquè fa que tot el sistema hagi de canviar el temari, els temaris, els llibres, l’enfocament...”.

- “No estic satisfeta (de la reunió d’ahir). Ho estaria si haguéssim arribat a un compromís ràpid de ressituar el sistema educatiu en una llei consensuada, pactada i feta amb una participació molt més activa de qui té les competències”.

- “No podem canviar la llei d’un dia per l’altre perquè es fa al Congrés, però sí paralitzar-ne el desenvolupament. Quin era un element estratègic? La revàlida”.

- “M’agradaria ser una mica optimista. Crec que s’ha anat tan enllà amb aquesta llei, s’ha abusat tant de la majoria absoluta que a l’Estat hi comença a haver la necessitat del pacte”.

- (Méndez de Vigo): “Les formes sempre ajuden. Aquest ministre també s’ha trobat amb una situació... Hi ha una llei difícil d’implantar, i els màxims responsables, ministre i secretària d’Estat desapareixen a mig curs i en plena implantació”.

- “Ahir per primer cop en molt de temps vaig tenir la sensació que l’estat era plurilingüe (...) Quan vaig demanar que es derogués la norma dels 6.000 euros per estudiar en castellà, s’hi van afegir les Illes i el País Valencià. I la majoria de forces socialistes ho van verbalitzar”.

- Rigau confirma que a finals de mes farà la reunió bilateral amb el ministre d’Ensenyament.

- (Sobre la Formació Professional): “Quan comencem a tenir l’FP ben situada, ens diuen que fem una FP bàsica per als mals alumnes de l’ESO. Hem dit que no podem fer una oferta que no doni el graduat escolar a un alumne”.

- “Es poden tornar a convocar oposicions de manera important. Em centraré en com podem formular les proves per accedir a ser funcionari docent que garanteixi el màxim nivell i qualitat pedagògica que requereix”.

27-S

- (Querella 9-N): “Personalment no he rebut cap citació”.