Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/120410_Irene_Rigau.mp3 Descarrega-te'l Rigau, preocupada: “segur que ens afectarà” 10/04/2012

120119_Irene_Rigau

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, s’ha mostrat obertament “preocupada” per l’anunci del Govern espanyol de retallar en 10.000 milions les partides en Sanitat i Educació. En una entrevista telefònica, Rigau ha avançat que “segur que això ens afectarà”, però és aviat per saber com: “horaris de mestres, nombre d’alumnes per classes…” aspectes que són complexos, perquè afecten l’autonomia de dues competències transferides.En una entrevista telefònica a El món a RAC1, Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, ha dit que:

- “No sabíem que farien aquest anunci. Estàvem pendents que ens convoquessin a la Conferència Interterritorial sobre Educació però no per aquesta qüestió, sinó per les reformes del batxillerat i de la formació professional.”

- “Ens interessa tenir la màxima normalitat als centres educatius en aquest últim trimestre del curs.”

- “Aquests anuncis són altament preocupants. Hi ha unes competències transferides. Sense un coneixement de la realitat això no es pot ni plantejar. També fallen les formes. Fer-ho al marge de les comunitats autònomes, quan nosaltres tenim una llei aprovada pel Parlament, demostra que no saps fins on arriba la urgència pressupostària i les ganes de canviar el model autonòmic.”

- “Europa ens diu que hem de tenir rigor pressupostari però també que hem de superar l’abandonament escolar i combatre el fracàs. Tenim por que això desorienti i desanimi el nostre professorat.”

- “Ens mantindrem fidels en la defensa contundent del nostre model educatiu.”

- “No han plantejat res concret. Volen fer modificacions (com els horaris dels mestres o el nombre d’alumnes per classe) que requereixen canvis normatius i que no es poden fer immediatament. Hi ha coses que afecten directament l’Estatut. No hi veig una aplicació immediata però si un malestar immediat.”

- “Nosaltres hem hagut de retallar i readaptar-nos.”

- “Estem preocupats per l’impacte que tenen missatges com aquest. Segur que això ens tornarà a afectar. Fins quan? Fins on? Ja ho veurem, però…”

- “Més enllà del fons econòmic hi ha el gran dubte de fins on volen arribar al canvi del model autonòmic. El primer canvi és decidir com gestionar una finca que és teva. Hi ha dubtes sobre si volen o no respectar les competències.”

  • Tags:
%s1 / %s2