Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 0 h
El Barça juga a RAC1
Barça - PSG

Salellas: "Si això és senyal de riquesa, estem desenfocant el debat"

benet-salellas

00:00 22:52
00:00 22:52

Foto: La Vanguardia

Benet Salellas reclama que no es “descontextualitzi” el seu patrimoni ni es “desenfoqui” el debat sobre l’ocupació de locals buits.  El diputat de la CUP justifica, però, que s’ocupi el Banc Expropiat, perquè “hi intervé l’element banca”. Pel que fa a la negociació dels pressupostos, Salellas explica que cada setmana es troben amb Oriol Junqueras, però és “pessimista” si no es milloren els comptes de dalt a baix.

Benet Salellas, diputat de la CUP, també ha dit que:

- "No em va molestar. Sóc conscient que com a càrrec públic he de conviure amb la transparència. Em sembla un exercici sa i democràtic. No tinc cap inconvenient que la gent sàpiga el meu patrimoni."

- "Em molesta més que es descontextualitzi i es doni un valor a aquest patrimoni que no és el que es correspon en realitat."

- "El meu pare van morir quan tenia 28 anys en el cas de la meva mare i 30 en el del meu pare. Com que els meus avis també estaven morts, el patrimoni que tinc és d'herència familiar que prové del treball. Els meus avis eren masovers. Els meus pares van treballar tota la vida: la meva mare era infermera a la sanitat pública i el meu pare, advocat. Són gent que es van matar a treballar tota la vida i tot això va generar un patrimoni."

- "Per mi, que s'entengui que el que una família ha guanyat amb l'esforç del treball és un senyal d'una riquesa exagerada em sembla que és perdre de vista els paràmetres del món on vivim. En aquest país, hi ha gent que ha fet diners a base de l'especulació i corrupció. El focus potser caldria posar-lo en aquest punt. Els meus avis eren pagesos. És normal que tinguessin finques, que és una olivera, una vinya i un camp de patates. Si això és senyal de riquesa, estem desenfocant el debat."

- "El que s'ha criticat sempre és la gent que ha fet el diner fàcil, que ha fet el diner a base de l'especulació."

- "En el cas del banc expropiat, hi ha altres elements perquè hi intervé l'element banca."

- "L'ocupació l'hem de situar sempre en el marc de fiques abandonades, que no tenen un ús social. En el meu cas això no passa: o hi visc jo o té algun tipus d'utilitat amb un llogater."

- "Els immobles que hem de posar sobre la taula són els que hem rescatat amb els diners de tots, que estan infrautilitzats quan hi ha gent que té necessitat d'habitatge."

- "El problema no és la transparència, sinó l'ús que en fa determinada gent en aquest moment concret. Això és el que em sap greu."

- "Preferiria que els meus pares estiguessin vius i no haver de tenir aquesta discussió sobre el pis que es van guanyar després de treballar 25 o 30 anys a la sanitat pública."

- "Nosaltres defensem l'impost de patrimoni. Jo hi estic a favor."

- "Amb els pressupostos que tenim ara sobre la taula, no som optimistes. Si no se n'elaboren uns de nous, hauria de ser pessimista."

- "Amb Junqueras, tant des de la perspectiva del Govern com en la bilateralitat amb Esquerra Republicana, sempre hi ha hagut molta comunicació i s'ha treballat sempre. Pràcticament cada setmana hi ha hagut trobades."

- "No tinc previst trucar-li [al president a de la Comunitat Israelita], però tinc clar que tard o d'hora coincidirem en algun lloc i tindrem l'oportunitat de parlar."