Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

Sebastià Alzamora: “La idea del ‘tot gratis’ no és progressista” 21/12/2011

111221_Sebastia_Alzamora

El guanyador del Premi Sant Jordi de novel·la, l’escriptor Sebastià Alzamora, ha criticat la pirateria en una conversa a El món a RAC1 amb l’escriptora Lucía Etxebarría, que deixarà d’escriure novel·les per les descàrregues gratuïtes a internet. Alzamora li ha donat la raó: “La idea que la cultura és ‘tot gratis’ no és progressista ni reaccionària”, i creu que posa en dubte el futur de la professió. També ha parlat de la novel·la guanyadora del Sant Jordi: Crim de sang, que Proa publicarà al febrer. En una entrevista a El món a RAC1, Sebastià Alzamora, guanyador del Premi Sant Jordi de novel·la per Crim de sang també ha dit que:

- “Em sembla que Lucía Etxebarría té tot el motiu del món per estar disgustada. Hi ha dues coses greus: una, la impunitat a internet per cometre qualsevol excés o barbaritat amb un nivell d’agressivitat insòlit i gratuït, i segon, la qüestió de la pirateria. La idea que la cultura ha de ser gratuïta no és progressista. És reaccionària. Fa que la gent s’ho pensi dues vegades.”

- “Esperem que sigui així [el llibre sigui dels més venuts el 2012]. És un premi que fa una grandíssima il·lusió. Per la projecció, la repercussió i per la nòmina d’escriptors impressionants que l’han guanyat. És un honor.”

- “La novel·la és un thriller: una investigació policíaca sobre un crim. Es produeix a l’inici de la Guerra Civil a Barcelona. Parla de la persecució de religiosos que es va produir a Catalunya per part de nuclis anarcosindicalistes. No és una novel·la de guerra, la guerra és un marc. Al llarg de la investigació s’intercala la veu de l’assassí. No sabem qui és, però afirma que és un vampir. És un dels elements d’intriga.”

- “La novel·la surt a mitjans de febrer.”

- “Hi apareixen personatges reals com dirigents de la CNT-FAI del moment i alguns personatges dels maristes. Intenten negociar amb els dirigents de la CNT-FAI a canvi d’una gran suma de diners. Tot i així van ser traïts. No només no van sortir cap a França sinó que els van executar.”

  • Tags:
%s1 / %s2