El món a RAC1
Ara, de 8 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Si els diners no arriben, veurem què passa amb les nòmines i pagues dobles de Nadal"

jordi-de-dalmases

00:00 16:39
00:00 16:39

Foto: La Vanguardia

Els Col·legis Farmacèutics alerten que perillen les nòmines i les pagues dobles de Nadal si no arriben els diners del FLA extraordinari anunciat per Cristóbal Montoro. El president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, troba “molt desafortunat” que el número 2 d'Andreu Mas-Colell els recomani posar espelmes i lamenta que es polititzin les factures dels proveïdors: “És un error molt greu”.

Jordi de Dalmases, president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, també ha dit que:

- "Ningú m'ha trucat per dir-me res."

- "És evident que aquesta no és la resposta que esperàvem. Sentir a dir al número 2 del Departament d'Economia que haurem de posar una espelma és una declaració molt desafortunada de cara a un col·lectiu que des de fa 4 anys està suportant misèries."

- "Polititzar les factures dels proveïdors és un error. És un error molt greu."

- "Estic indignat i trist."

- "És una situació molt difícil. Estem indignats i lluitarem a mort per això. Però també esperem que si tenim un BOE que diu que toquen 3.034 milions a Catalunya i que es necessitem com l'aigua que es beu, a més de queixar-se si ens han posat condicions indignes, que es treballi i es lluiti perquè aquests diners arribin. Els necessitem. Ens estem endeutant perquè l'administració no ens paga aquells medicaments que estem dispensant als ciutadans."

- "S'ha de pensar en nosaltres. Si tots aquests diners no arriben, veurem què passa amb les nòmines i les pagues dobles de Nadal. Això s'ha de lluitar. No ens podem encomanar a una espelma com a solució."

- "Estem de mitjana als 100.000 euros de deute vençut per farmàcia."

- "Hem de ser pragmàtics. Hem de conèixer la nostra realitat. Els serveis bàsics dels ciutadans necessiten aquests diners i nosaltres pressionarem."

- "Si arriba el dia 30 i no es paga res, als hospitals concertats són 380 milions cada mes que cauen de més deute."

- [Es plantegen protestes?] "Ens plantegem qualsevol mesura que creguem oportuna i que acordem tot el col·lectiu. [...] Hem omplert la plaça Sant Jaume, i no ho hagués dit mai ningú, hem fet una manifestació davant de la delegació del Govern espanyol, hem tancat amb més d'un 80% de totes les farmàcies... Farem el que faci falta."

- "Pico cada setmana a la porta del ministeri d'Hisenda. Cadascú té les seves veritats. M'asseguren que aquest novembre s'han inclòs les nostres factures, ens diuen que hi ha un FLA extraordinari, però es retarda moltíssim."

- "Em vaig posar en contacte amb Hisenda la primera setmana d'octubre. Anàvem passant de setmana a setmana. Era evident que s'estava esperant el millor moment amb més rèdit polític per treure la mesura, per sortir de salvadors."