Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/160331_Xavier_Domenech.mp3 Descarrega-te'l “Si no arribem a una solució sobre el dret a decidir dels catalans, això s’encalla” 31/03/2016

160331_Xavier_Domènech

Xavier Domènech avisa que si no se soluciona el dret a decidir dels catalans, la negociació amb el PSOE “s’encallarà”. El portaveu d’En Comú Podem al Congrés promet que “en cap cas” donaran suport a un govern que no defensi un referèndum per a Catalunya. També deixa clar que “no hi haurà un govern tripartit amb Ciutadans” i reclama “sentit d’estat” a Albert Rivera.

Xavier Domènech, portaveu d’En Comú Podem al Congrés, també ha dit que:

- “Durant aquests 100 dies ja hem estat interlocutant amb el PSC, Democràcia i Llibertat i Esquerra.”

- “Agraeixo la sinceritat de Ciutadans.”

- “No hi haurà un govern tripartit amb Ciutadans. Seria posar junts la protesta del carrer amb l’Ibex-35 en un govern. La contradicció seria enorme.”

- “No preveiem l’escenari d’anar a eleccions anticipades. Reiterem la proposta de seure a negociar.”

- “Hi ha una majoria de vots a l’estat espanyol que poden conformar un govern per a l’Estat i pot assumir els grans reptes que té al davant.”

- “No podem seguir amb la cerimònia de la confusió, que no ha portat enlloc els últims 100 dies. El pacte del PSOE amb Ciutadans està mort i enterrat. Van fer la defunció amb dues votacions al Congrés.”

- “Si Ciutadans vol ser responsable, com ha dit que vol ser, i té sentit d’estat, el que ha de fer és no bloquejar aquesta via.”

- “La nostra via no és que Ciutadans s’abstingui. La nostra via passa pels vots conjunts del que representem nosaltres, del que representa Podem, Compromís, Esquerra Unida i podria anar dient totes les sigles conforma una possible majoria parlamentària al Congrés dels Diputats.”

- “En les pròximes 24-48 hores s’han de clarificar les meses de negociació. La interlocució amb el PSC ha estat constant.”

- “Un no ha de parlar de condicions prèvies a l’hora de negociar. Però segueixo dient, com fins ara, que hi ha una proposta que desbloqueja la situació [el referèndum]. És la proposta que vam defensar el 20-D, i vam guanyar les eleccions a Catalunya amb aquesta proposta i d’altres.”

- “Veient les reflexions que han fet dirigents del PSC, creiem que hi ha d’haver un sol referèndum en què s’ha d’incloure el dret a decidir sobre si es vol o no un estat independent. També s’ha de poder treballar quin és el contingut del no.”

- [Sobre les declaracions de Rodríguez Ibarra] “Hi ha gent que s’està posant molt nerviosa. Rivera també va mostrar molt nerviosisme ahir.”

- “Si no arribem a una solució sobre la proposta del dret a decidir dels catalans, evidentment això s’encalla.”

- “Entenem que l’alternativa a no assumir una sèrie de coses en aquest país, pel PSOE, es diu gran coalició.”

.- “Els 66 folis [de l'acord PSOE-C's] són paper mullat, perquè no són assumits per la cambra.”

.- “La missió de Ciutadans no és ni el sentit d’estat ni la governabilitat; és evitar el que nosaltres estem proposant.”

.- “Nosaltres hem fet una proposta per no anar a eleccions, no perquè ens facin por les eleccions. Farem tot el que estigui a les nostres mans.”

- “Ara mateix qui ha expressat netament que vol anar a eleccions és Ciutadans.”

- “Si algú pensa que 5 milions de vots el que han de fer és desaparèixer perquè fan nosa, no ens coneix. I, a més, seria una irresponsabilitat.”

- “Ja n’hi ha prou de pensar que som subalterns.”

- “Qui manté el PP al poder en aquests moments es diu Albert Rivera i Ciutadans.”

- “En cap cas [ens plantegem abstenir-nos davant d'un govern PSOE-Ciutadans].”

- “En cap cas [ens plantegem donar un suport a un govern que no inclogui un referèndum per a Catalunya].”

  • Tags:
%s1 / %s2