La primera pedra
Ara, de 6 a 7 h
La primera pedra
amb Noemí Polls
En Directe
I després, de 7 a 13 h
Via lliure
amb Xavi Bundó

"Siguin pocs o molts els diputats independentistes, hi haurà una DUI"

xavier-garcia-albiol

00:00 44:53
00:00 44:53

Xavier García Albiol dóna per fet que hi haurà una declaració unilateral per la independència “siguin molts o pocs els diputats independentistes”. El candidat del PP a les eleccions al Parlament descarta un pacte fiscal com el del País Basc per a Catalunya i plenes competències en educació: “Hi ha d’haver un fil conductor comú a tot el país”.

Xavier García Albiol, candidat del PP a les eleccions al Parlament, també ha dit que:

- "Estem en unes eleccions on escollim el president de la Generalitat. Val la pena ressaltar la persona, menys Junts pel Sí que amaga el seu candidat."

- "Crec que el debat em va anar força bé. Hem tingut cinc debats fins ara. Em sembla exagerat i més en una campanya com aquesta en què el debat gira al voltant de la independència. Sembla una mica absurd."

- "Crec que hi hauria d'haver un debat per ràdio i un per televisió."

- "Des que em proposen com a candidat es veu una recuperació de vot del PP."

- [Per què Ciutadans va per davant?] "Ciutadans no ha governat. No és una marca desgastada. No ha governat en uns anys de crisi molt complicats."

- "La meva impressió és que en aquestes eleccions passaran coses que ningú pot preveure en aquests moments. Nosaltres estem fent un exercici de motivació en aquelles persones que normalment no voten. Estem notant aquesta mobilització. Crec que sortiran resultats que cap enquesta preveu."

- [Segons l'enquesta de La Vanguardia, el 50% dels votants del PP estan a favor d'un referèndum.] "Una cosa és que et preguntin i una altra és el significat del que s'està plantejant. Entenem que quan es planteja un referèndum s'ha de consultar a tots els afectats. Com que canvies el conjunt de l'Estat, el més normal seria que tots els afectats de l'Estat es pronunciessin."

- "Estic convençut que en aquesta nova legislatura es podrà plantejar un nou model de finançament."

- "Un referèndum per trencar Catalunya de la resta d'Espanya, segur que no."

- "Quan prenem decisions del calat de què estem parlant, no podem fer experiments. No podem crear expectatives sobre qüestions que no es poden decidir d'aquesta manera."

- "La voluntat de García Albiol i del PP de Catalunya és que siguem capaços d'asseure'ns davant del Govern d'Espanya, de Mariano Rajoy, amb una negociació basada en la lleialtat, intentar que arribin al màxim de recursos econòmics."

- "Un pacte fiscal com el del País Basc és un model que ara no serveix. Però sí que aposto perquè Catalunya pugui veure augmentats els ingressos."

- "En cultura, plenes competències, no, en podem parlar. En educació no hi estic d'acord. Hi ha d'haver un fil conductor comú a tot el país."

- "No m'agradaria que s'apliqués l'article 155. I crec que no s'aplicarà. Espero que no arribi una situació de bogeria col•lectiva perquè s'hagi d'aplicar."

- "No és una llei per suspendre Mas. És una llei que dóna garanties afegides perquè les resolucions que es prenen en aquest país es vegin reforçades. No va en contra de ningú."

- "Em mereix tot el respecte la gent que es manifesta."

- "Tenim una Catalunya fracturada. Hi ha una divisió molt important per motius polítics."

- "No crec que sigui moment per fer blocs. Sí que aposto d'una manera molt clara perquè diferents aspectes d'acords mínims ens serveixin perquè a partir del dia 28 poder garantir que al Parlament de Catalunya inicia un procés de ruptura entre Catalunya i Espanya."

- "Si algú pretén anar més enllà del que són unes eleccions autonòmiques, podrà comptar el que li sembli. Estem davant de les eleccions autonòmiques més importants de la història de la democràcia."

- "Siguin pocs o molts els diputats de les candidatures independentistes, crec que hi haurà una declaració d'independència, però no tindrà cap tipus de vigència. Estic convençut que a partir del dia 28 i fins al desembre estem abocats a la política-espectacle."

- "Jo sóc el primer que aniré a reclamar un millor sistema de finançament."

- [Sobre la campanya contra l'Estatut] "Vist amb el temps, no ho hagués fet."

- "No em penedeixo del lema Netejant Badalona."

- "Si no sóc president de la Generalitat, em tornaré a presentar a les eleccions municipals."

- "Si a mi no m'hagués semblat bé aquest cara a cara entre Margallo i Junqueras, no s'hagués celebrat."

- "Els tractats internacionals ho diuen d'una manera molt clara. [...] Significa quedar-se fora d'Europa encara que siguin dos-quatre-sis-vuit anys amb unes conseqüències econòmiques molt dures per a les famílies. Que ho expliquin i que cadascú ho decideixi."

- "A Unió no els veig forts. Crec que es poden quedar fora del Parlament."

- "Veig bastant complicat arribar a un acord més o menys estable amb Catalunya Sí que Es Pot."

nacho-albiol

00:00 11:25
00:00 11:25

escaner-albiol

00:00 07:23
00:00 07:23

monzo-albiol

00:00 00:54
00:00 00:54