El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

"Sóc conscient que no és massa correcte tenir negocis amb Teyco a banda de l'Ajuntament"

daniel-masague

00:00 39:47
00:00 39:47

Daniel Masagué, exalcalde de Torredembarra, on es destapa presumiblement l'operació Petrum, reconeix que és èticament reprobable que la seva empresa tingués negocis amb Teyco a banda de l'Ajuntament: "no és gaire correcte. No ho tornaria a fer". Masagué insisteix que ni ha fet res d'il·legal ni s'ha embutxacat un sol euro públic. Recorda que a la presó el van amenaçar "si no dimiteixes, no surts".

Daniel Massagué, exalcalde de Torredembarra, també ha dit que:

- "L'únic contracte de l'Ajuntament de Torredembarra amb Teyco és per la construcció d’un aparcament."

- "La factura final va pujar entre 500.000 i 600.000 euros més. Per tres raons: les manques que tenia el projectes, perquè els tècnics van advertir que hi havia edificacions bastant elevades i calia fer microperforacions per salvaguardar que poguéssin caure les cases del costat i perquè van trobar la roca més dura del que es pensava. El desviament és per informes tècnics.”

- Sobre els 581.000 euros que podria haver cobrat per treballs fantasma: "Aquesta és la perfídia perquè s'ha volgut barrejar uns negocis particulars amb l'Ajuntament."

- “Salten les alarmes perquè es pensen que és una comissió i no ho és, és una transacció comercial. Hi havia negocis entre la filial de Teyco i la meva empresa a banda de l'Ajuntament."

- "Ara sóc conscient que això no és gaire correcte. N'he sigut conscient posteriorment."

- "No ho tornaria a fer. Abans tancaria l'empresa.”

- "Era un concurs obert que va guanyar Teyco. No recordo si era la xifra més alta. Em vaig basar en l'informe tècnic."

- "Era la primera obra que feia Teyco [amb l'Ajuntament de Torredembarra]. Aquí és on es creua la família Sumarroca i Jordi Pujol i comencem a donar voltes al tema i a arribar a on hem arribat."

- Sobre per què s'ha arribat fins aquí: "Perquè ha passat la família Sumarroca per allà, que és la fundadora de Convergència. Torredembarra."

- Sobre si s'ha embutxacat un sol euro públic: "En absolut. Després de mi l'Ajuntament ha seguit funcionant amb tota normalitat."

- Sobre si ha fet res il·legal: "No, em puc haver equivocat administrativament amb alguna cosa, com passa en tots els ajuntaments. D’il·legalitats jo no n’he fet. Tampoc m'he posat cap duro a la butxaca."

- "A la presó em van dir 'si no dimiteixes, no surts'. No puc explicar qui m'ho va dir. Jo no volia dimitir perquè em semblava que em feia culpable. Vaig dimitir i vaig sortir."

- "No va ser Convergència qui em va dir 'plegui'."

- "A mi em sap greu tot el que està passant amb CDC. Considero que CDC es va portar bé en el seu moment. Ja he buscat aquesta equidistància perquè entenc que la paraula imputat s'ha convertit en una institució."

- Sobre si continua a CDC: "No m'ha notificat ningú res. Jo no he rebut cap paper. Ho he llegit a la premsa".

- "El secretari té una enemistat manifesta [en contra meva]. Ha fet tots els informes en contra."

- "El secretari fa tres o quatre anys que està enverinant tot això."

- "Gassull renuncia a ser regidora d'ERC perquè perd les primàries i ja no pot ser alcaldable."

- "Es tracta de temes administratius que els han passat a la via penal."

- "Jo vaig pagar locals buit perquè hi havia l'opció compra. Compràvem a terminis un local. Vaig demanar un crèdit per poder fer les obres i no se'm va donar.”

- "Ho tinc tot sense saber si puc moure res. Tinc tots els comptes i els béns, pignorats, no els puc tocar."

- Sobre si el partit sospita: "amb Rull no hi he parlat. Amb Mas tampoc. Vaig estar parlant amb els dirigents de Tarragona, el delegat del govern a Tarragona i el president de la Diputació. I també en Lluís Coromines, que era de política local en aquell moment."

- "A la meva empresa sí que ha afectat. Tinc dificultats perquè no puc generar cap bé. Ha entrat la CNT i vol que tanqui l'empresa. Si no puc demanar cap crèdit estic a dos telediaris de tancar. Han aconseguit matar-me."

- "El cas Torredembarra comença amb l’enemistat manifesta entre el secretari, Rafael Orihuel, i jo mateix [...] s’hi afegeix un àrab que acomiado de la meva empresa, Rachid El Ghazoui, i la Montserrat Gassull, que fan una trama per acusar-me de corrupció”

- "Una persona pròxima a l'àrab em diu que anaven a muntar una trama contra mi. Una aura de corrupció contra meu que després la senyora Gassull va revestir.”

- "Quan acomiado el treballador em diu 't'enfonsaré la vida, la família i la feina'."

- "Era un aparcament de futur. Al mig del centre del poble, de l'eix comercial, situàvem un aparcament de futur."