Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/110718_Albert_Soler.mp3 Descarrega-te'l Soler diu que la Lliga no perilla per la vaga 18/07/2011

110718_Albert_Soler

Així de convençut s’ha mostrat Albert Soler, secretari d’estat per a l’Esport. El dirigent també ha reconegut que desitja que el nivell de crispació entre el Barça i el Madrid es redueixi durant els dos partits de la Supercopa. Pel que fa a la candidatura de Madrid per als Jocs Olímpics del 2020, Soler s’hi ha mostrat a favor i ha apuntat que “és el millor moment per aconseguir-ho” malgrat la situació econòmica.Sobre l’operació Llebrer, Albert Soler ha assegurat que se n’alegra per Marta Domínguez però reconeix que li preocupa que el cas continuï obert. També hi han dit la seva en Toni Brosa, Miguel Rico i Jordi Badia.

Albert Soler, secretari d’estat per a l’esport, també ha dit que:

- Sobre una possible vaga de futbolistes: “Sí que la preveig, [...] però sóc optimista. Crec que la Lliga començarà [el 20 d’agost].”

- Sobre els preus dels futbolistes en plena situació de crisi econòmica: “El món del futbol no pot gastar més del que té.”

- “Amb el que costa un fitxatge d’aquestes característiques, jo pago els 300 esportistes que aniran als Jocs Olímpics de Londres. [...] Aproximadament ens costen uns 50 milions d’euros els 4 anys.”

- Sobre la nova llei de l’esport professional: “Si s’aprovés, segurament funcionaria. El que passa és que aquesta llei no s’aprovarà… la situació política que estem vivint d’incertesa o de final d’etapa farà que [...] aquesta llei no entri.”

- “Que aquesta llei no s’aprovi és un handicap per a l’esport.”

- “L’esport ha estat molt al marge i no s’ha utilitzat mai com un instrument d’enfrontament amb ningú i ara començo a tenir la sensació que aquesta última barrera s’ha creuat. [...] El ‘tot s’hi val’ en el món de la política ha arribat també al món de l’esport.”

- Sobre si creu en la candidatura de Madrid per als Jocs Olímpics 2020: “Des d’un punt de vista esportiu, és el millor moment perquè Madrid pugui aconseguir els Jocs Olímpics.”

- “Pel que fa als rivals: Istanbul, Tòquio i Roma també és, de les tres vegades, el cop que Madrid està més ben posicionat.”

- Sobre el bàsquet professional a Espanya i l’ACB: “Fa 20 anys el model de l’ACB era envejable. [...] El problema de l’ACB és que en aquests 20 anys no ha evolucionat de la mateixa manera que ha evolucionat el seu entorn i l’esport professional.”

- “Aquell instrument tan bo d’ara fa vint anys, avui en dia no ho és. Per tant, estan obligats a reflexionar de què i com volen subsistir en els propers anys.”

- “El debat és quin serà el futur model del bàsquet.”

- “El gran debat, de més a més, és com ha de ser en un futur l’ACB. Actualment un equip de l’ACB pot tenir perfectament onze o dotze jugadors en plantilla i cap d’espanyol perquè la llei europea ho permet. Això és un problema.”

- “La meva obligació és defensar un bàsquet espanyol, per tant una ACB en què els espanyols tinguin un espai que ens permeti després tenir una selecció molt potent.”

- Sobre la negociació entre el sindicat de jugadors, la Federació, l’ACB i el govern: “Jo crec que s’acabarà aplicant el sentit comú. [...] Crec que el model que teníem fins ara era un bon model.”

- Sobre el fet que s’hagi exculpat Marta Domínguez: “Me n’alegro per ella. A mi el que em preocupa és que l’operació Llebrer continua oberta.”
- “El que ha dit la jutgessa clarament és que Marta Domínguez no trafica. No es posa més enllà. A partir d’aquí és on entraria la meva responsabilitat. I aquest és el tema que a mi em continua preocupant.”

- “Ara com ara, Marta Domínguez és innocent d’això, però és cert que he demanat a la jutgessa les proves en què es basa per dir que, no només la Marta Domínguez, sinó una llista una mica extensa d’esportistes, són consumidors o presumptament consumidors de substàncies dopants.”

- Sobre el clima que va envoltar els quatre Barça-Madrid d’aquesta temporada: “Hi havia líders d’opinió que aprofitant aquesta situació van posar més benzina al foc. [...] Ho dic per periodistes, polítics, economistes…”

- “Queda clar que les declaracions de Mourinho no van ajudar a una tranquil•litat [...], però més enllà d’això, aquí es va aprofitar aquella situació.”

- “Jo defenso allò de no utilitzar tant la política partidista en el món de l’esport.”

- Sobre si parlarà amb el Barça i el Madrid abans de la Supercopa: “D’entrada no ho tinc previst, [...] crec que seria magnificar un problema que ara com ara no tenim.”

- Sobre el model del futbol espanyol: “Un cop acabi aquest conflicte i, per tant, se solucioni [entre l’AFE i la LFP] [...], ens asseurem en una ‘taula del futbol’ per definir quin ha de ser el model del futbol del futur. El que queda clar és que aquest model [actual] no funciona.”
- Sobre el deute dels clubs i els 22 que hi ha en llei concursal: “No posarem diners públics per tapar una situació econòmica que s’han produït ells mateixos.”

- “Entrarem el setembre la modificació de la llei concursal. Vol dir que un club que entra en llei concursal s’aplica també la normativa i descendeix, és a dir, baixa de categoria. Cosa que no ha passat ara.”

- “El que hem fet nosaltres és introduir una esmena a la llei concursal perquè això no passi més.”

- “S’ha gastat més del que hi havia i s’ha de redimensionar absolutament tot l’esport en aquesta franja professional i semiprofessional.”

  • Tags:
%s1 / %s2