Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

"Susana Díaz està desbocada i desesperada"

francec-homs

00:00 43:40
00:00 43:40

Francesc Homs veu Susana Díaz “fora de lloc, desbocada i desesperada” i creu que portarà el PSOE a la “residualització”, després dels atacs d'aquesta campanya. El candidat de CDC també carrega contra el ministre i candidat Jorge Fernández Díaz. Assegura que “Marcelo deu ser el responsable” dels problemes a Rodalia. D'altra banda, Homs diu que no demanaran “vetos personals” a la CUP per recuperar la confiança, malgrat posar-la al mateix sac que el PP: “Tots dos incompleixen. No te’n pots refiar”.

Francesc Homs, candidat de CDC, també ha dit que:

- "[Si fóssim decisius] no faríem president Mariano Rajoy."

- "Jo no parlo de línies vermelles. He situat 15 condicions i en traurem la conclusió necessària."

- "Si n'hem d'esperar alguna cosa de la política espanyola, ens quedarem asseguts i estirats a terra tota la vida. Mentre allà es continuïn decidint coses que ens afectin, nosaltres serem decisius i per tant hem d'aprofitar els nostres vots a Madrid per estirar coses cap a Catalunya. La qüestió del referèndum és central."

- "He fet una proposta molt concreta, que és crear una comissió per abordar la qüestió del referèndum d'una manera específica."

- "Sóc dels convençuts que la solució política de Catalunya l'hem de mantenir fidel al que vam orientar el 27 de setembre i que de fet es va consolidar amb la investidura de Puigdemont. En aquelles coses que mentrestant es discuteixin a Madrid seríem rucs de no ser-hi."

- [Sobre el RUI] "Jo defenso el full de ruta que va donar lloc a Junts pel Sí. Demano a tothom un punt de serenitat i no anar improvisant alternatives."

- "No tinc sensació que s'improvisin alternatives, però sí que hi ha gent que va situant coses en funció dels esdeveniments."

- "Ara estem en una situació d'impàs perquè la CUP ha fallat a la paraula donada. Però estic convençut que amb el moviment de Puigdemont ens dóna un temps preciós per restablir això. No hi ha cap procés important a la vida que mentre es construeix no passi cap sotrac. I dels sotracs se'n treuen bons aprenentatges."

- "De moment, cal defensar amb fermesa el full de ruta del govern de Junts pel Sí."

- "A Susana Díaz la veig molt desesperada."

- "Li va coure que jo li digués que es moderés. Va absolutament fora de lloc. Està desbocada i crec que és fruit de la desesperació."

- "Van cap a la residualització plena. No està defensant els vots del PSOE, s'està defensant d'ella."

- [Amb els moviments que fa CDC, creu que també pot quedar residual?] "Crec sincerament que no."

- "En absolut [em deprimeix veure les enquestes]. N'hi ha de tots colors."

- "La de CDC me la guardo per a mi. Però el meu pronòstic és que no baixarem de deu diputats."

- "Ara la meva prioritat és que el projecte polític de Catalunya vagi endavant. I que Convergència tingui més o menys bon resultats, què vol que li digui?"

- "No hi ha vot ocult [a CDC]."

- [Sobre els casos d'abusos] "Hauríem de trobar la manera que això no prescrigués, mantenint els equilibris d'un model legal i penal que no és venjatiu, sinó que té vocació de reinserció. Hi hauria d'haver algun mecanisme de no prescripció."

- [Sobre els problemes a Renfe] "Marcelo és també el responsable de tot això. Quan és el coure, deu ser el Marcelo."

- "És inquietant que algú amb un responsabilitat de ministre que digui que té una veueta que li parla."

- "No hi ha més solució que això gestionar-ho des de Catalunya."

- [Entén que un alcalde pagui el lloguer d'un local ocupat?] "Depèn de les circumstàncies en què això es produeixi."

- [I en aquest cas?] "Ho deixo aquí."

- "Sóc partidari dels impostos. Crec en l'estat del benestar i crec en una redistribució de la riquesa. És la gran conquesta de les classes mitjanes. Una altra cosa és els nivells de la pressió fiscal."

- "A Catalunya fem un esforç pagant impostos. Cada dia marxen 41 milions d'euros cap a Madrid que no tornen."

- "El frau fiscal és extraordinari, propi d'una ineficiència de la gestió d'Hisenda. Hisenda només va a la caça d'aquell que declara alguna cosa i el que no declara mai res viu tan campante. Per això, Sra. Susana Díaz, tindrem una Hisenda pròpia a Catalunya."

- "Estic en contra aquells símbols que representen el franquisme."

- "Ferran Bel, a qui el franquisme va perseguir el seu avi, no defensa un moment franquista. Ell defensa una interpretació correcta d'un monument."

- "Evidentment no trobo normal [que només hi hagi 3 treballadors menors de 30 anys a TV3."

- "Els que hem passat per l'experiència d'un veto personal l'última cosa que farem és demanar vetos personals als altres. Algú pot pensar que som uns insensats. Jo m'equivocaré les vegades que faci falta per confiar en algú."

- "No hi ha res potent a la vida que no descansi en la confiança de les persones que volen portar-ho a terme."

- [Amb qui és més fàcil negociar? Amb el PP o la CUP?] "De moment, tots dos incompleixen. En aquest sentit, són iguals. No te'n pots fiar perquè la seva paraula no serveix per res."