Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/160215_Toni_Comin.mp3 Descarrega-te'l Toni Comín: “Les retallades no aniran a més” 15/02/2016

160215_Toni_Comín

Toni Comín garanteix que les retallades en sanitat “no aniran a més”, però avisa que la recuperació pressupostària serà “molt lenta”. El conseller de Salut diu que hi ha 160.000 persones en llistes d’espera per operar-se i promet reduir el temps a la meitat. D’altra banda, assegura que els casos d’abusos sexuals són una problema “molt greu”.

Toni Comín, conseller de Salut, també ha dit que:

- [Sobre abusos sexuals] “És un problema social molt greu. Per tant, s’ha de fer molta feina com a societat i institucions.”

- “Hi ha un tema d’educació i de canvi cultural. Molts d’aquests casos passen en l’entorn familiar i, per això, la detecció és complicada.”

- “En el cas dels Maristes, Ensenyament ha actuat amb contundència. Cal assegurar que quan els centres ho detectin, es porti a Fiscalia.”

- “A mi se’m va fer un encàrrec molt específic. Se’m va explicar que el model sanitari català dels últims 35 anys ha estat un cas d’èxit. La sensació era que els últims 5 anys aquest consens era que se’ns n’anava de les mans per la crisi i una sèrie de raons. Per tant, havia de ser un perfil més polític per refer el consens.”

- “Les retallades no aniran a més i estem en una perspectiva de recuperació pressupostària però molt lenta. Estem desfent les retallades, però no a la velocitat que voldríem.”

- “Volem tornar a l’essència del model sanitari català.”

- “Els diners que dediquem a concertar una empresa privada amb afany de lucre els dedicarem a augmentar l’activitat d’un centre públic.”

- “Al Siscat només hi volem l’ICS, centres del Servei Català de la Salut, consorcis públics o fundacions sense afany de lucre, perquè de la caixa pública no se’ns derivi beneficis a privats.”

- “La divisòria no la posem entre privat i públic, perquè seria trencar el model català, sinó entre afany de lucre i sense afany de lucre.”

- “Reduir l’espera a un dia val 1.000 milions. La manera que em sembla més sòlida d’obtenir aquests 1.000 milions és la independència.”

- “Aquest tema [desfer l'activitat pública en tres centres privats] no ens el va demanar la CUP. En el moment del traspàs amb Boi Ruiz, si en un tema vam estar d’acord de seguida va ser aquest.”

- “Els temps garantits es compleixen en un percentatge alt en patologies greus. En el cas dels càncers al 100%.”

- “Ara mateix hi ha més de 160.000 persones en llistes d’espera.”

- “Reduir la llista al 50% vol dir que totes les persones que s’esperen s’esperin la meitat de temps.”

- “Mai dubtaré del rigor clínic dels professionals del nostre sistema sanitari. Em semblaria una barbaritat posar en dubte les seves decisions.”

- “Abans de l’estiu, espero que tinguem a punt un sistema de transparència de les llistes d’espera.”

- [Sobre el zika] “Hem de trobar l’equilibri entre tranquil·litzar l’opinió públic i no amagar la informació.”

- “Avui tenim pocs casos. A l’hivern el mosquit tigre pràcticament no actua. Aquests mesos el risc de contagi és baix. Quan reprengui la seva activitat, ja tenim la Secretaria de Salut Pública treballant tots els protocols i les prevencions per evitar el contagi.”

- “Tenim 7 casos de zika confirmats i uns quants que s’investiguen.”

- “Mai he tingut mútua privada.”

- “Commoció total per la mort de Muriel Casals.”

- “Se’ns recuperava molt a poc a poc i divendres la cosa es va capgirar. No ho vèiem a venir. Jo encara no m’ho crec.”

- “L’homenatge no serà el que farem dijous, sinó que serà cada dia. Serà treballar cada dia fins que aconseguim una victòria democràtica.”

  • Tags:
%s1 / %s2