Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Tots els ajuntaments deuen diners

Error 500

Error 500

El president de la Federació Catalana de Municipis i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha confirmat la notícia que aquest dilluns us avançàvem a RAC1: Endesa fa els ulls grossos a deutes d'ajuntaments per evitar que es tallin serveis bàsics. Bustos ha confirmat que "això ens passa a Sabadell, a Terrassa, a Barcelona i a Tarragona; avui no hi ha cap Ajuntament que no tingui impagaments". Bustos també ha assegurat que impedirà la celebració d'un concert neonazi dimecres a Sabadell.

En una entrevista a El món a RAC1, l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha dit que:

- "El concert segur que no es farà. Farem tot el que estigui dins de la llei per evitar-ho. En aquests moments la policia local i els Mossos ja estan mobilitzats. No sabem on es farà ni quan. Avui enviaré una carta als operaradors de bars i restaurants de la zona que advertirà que, si la Fiscalia no pot intervenir abans, si cal precintarem prèviament alguns locals. Tot el pes de les ordenances caurà sobre ells."

- "La Fiscalia pot denunciar els propietaris dels bars però a posteriori. No poden actuar abans que es produeixi un fet."

- "Si cal impedirem l'accés a persones d'aquestes característiques a qualsevol recinte. Li puc ben assegurar que no seran ben rebuts a Sabadell i no podran fer cap activitat que no estigui dins del paràmetres democràtics i de llibertat."

- "No voldria contribuir que Sabadell surti als mitjans com la ciutat que acollirà encontres nazis o d'extrema dreta. La ciutat no vol semblar tolerant amb els intolerants."

- "Si la Fiscalia no pot intervenir abans ja ho farem nosaltres, fins i tot al límit de les nostres competències. Si fos així, ja ho discutirem amb els tribunals. Que no abusin de la democràcia els que hi estan en contra."

[Pel que fa al deute dels ajuntaments amb Endesa] Manuel Bustos, president de la Federació Catalana de Municipis ha valorat que:

- "Ho sabia. No sé quants casos hi ha, perquè els ajuntaments no ho diuen. Però és un tema generalitzat. No podem complir amb allò que el Congrés ens demana retornar i la Generalitat no ens pot pagar."

- "Sabadell és un dels ajuntaments que té retards en el pagament de la llum. Igual que Terrassa, Tarragona, Barcelona. No n'hi ha cap que no tingui retards. La companyia elèctrica sap que Catalunya és diferent a altres punts d'Espanya. Hi ha un cert rigor, hi ha acords i pagaments negociats. La FMC ja estem preparant un estudi. Els ajuntaments hem de pagar i pagarem."

- "Per ara no ha risc en la prestació de serveis bàsics. Entenc que en alguns ajuntaments el dèficit és estructural, però a Catalunya és conjuntural."

- "Hi ha més municipis al llindar de la fallida dels que sembla. Ho dic des de fa dos anys. A Roda de Barà fa dos anys que van presentar un ERO i ara veiem com hi ha notícies generalitzades cada dia. Si el 2012 no ens han donat resposta, serà l'habitual."

- "És evident que hi haurà acomiadaments. Si nosaltres retallem serveis que teníem contractats, hi ha treballadors que aniran al carrer. Directament o indirectament hi haurà acomiadaments."

bustos-1

00:00 00:23
00:00 00:23