Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/el_mon_a_rac1/0115%2008h%20(Dimecres%2015-01-14)%20Apunts%20imprescindibles%20(%20).mp3 Descarrega-te'l Tres diputats del PSC tenen previst trencar dijous la disciplina de vot i s’abstindran 15/01/2014

140115_diputats_PSC

Foto: La Vanguardia

Tres diputats del PSC tenen previst trencar la disciplina de vot: Joan Ignasi Elena, Núria Ventura i Marina Geli. Àngel Ros podria ser que renunciés a votar. Si s’abstenen, el PSC els expulsaria però podrien no deixar el seu escó al Parlament. Si ho fa un d’ells, la primera a entrar seria una altra militant crítica amb la línia Navarro: Laia Bonet. Un tercer grup de diputats seguirien la línia marcada per la direcció però amb un no crític. Es tracta de Rocio Martínez Sempere, Jaume Collboni i Xavier Sabaté. Per la seva banda, Ernest Maragall demana als diputats crítics del PSC que s’atreveixin a desmarcar-se del partit, com va fer ell.

L’ex-conseller socialista, i ara líder del partit Nova Esquerra Catalana, Ernest Maragall, emplaça els diputats del PSC a que votin que sí a la petició del traspàs de les competències del referèndum al Congrés del Diputats.

- “El país reclama que els socialistes catalanistes estiguin en primer pla, protagonitzin i comparteixin aquest viatge. I que ho facin amb tota convicció, claredat i afirmativament. Estan emplaçats a participar en aquest procés, en aquesta construcció”

- “No es tracta de barallar-se ni de trencar, sinó de participar en positiu”

Maragall també revela que està tenint contactes amb alguns dels diputats crítics i no descarta que a partir de dijous alguns diputats crítics com per exemple Marina Geli facin el salt al seu partit. Assegura que està tenint contactes amb alguns d’ells però que, ara, tampoc res està tancat. Per això fa una crida perquè s’atreveixin a trencar la disciplina de vot com va fer ell. Perquè el pas cap a Nova Esquerra Catalana només pot ser positiu:

- “Si això passa, tindrem un camí de construcció del socialisme catalanista recuperat. I ja no estarem sols”

  • Tags:
%s1 / %s2