Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

Trias creu que María Dolores de Cospedal ha dit "tonteries polítiques"

xavier-trias

00:00 09:28
00:00 09:28

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, creu que la proposta de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, de desallotjar l'estadi en cas que l'afició xiuli l'himne espanyol durant la final de Copa del Rei de futbol, són "tonteries polítiques". Trias creu que, si hi ha xiulada, "no passarà res" perquè ja s'ha xiulat altres vegades i no ha passat res. L'alcalde està content perquè Barcelona sigui la seu de la final.

Xavier Trias, alcalde de Barcelona, també ha dit que:

- "[Les declaracions de María Dolores de Cospedal, proposant desallotjar l'estadi si es xiula l'himne espanyol] són tonteries polítiques. El futbol és passió, manifestacions. Al camp del Barça es crida independència al minut 17 i no passa res, no desallotgem. Tothom té el dret de fer el que li sembla dins de l'ordre i que la passió, que té tot partit de futbol, es converteixi en quelcom que deixi de tenir sentit."

- "[Si es xiula l'hime] no passarà res, com no ha passat mai res, i ha passat molts cops."

- "Les aficions, a vegades, es desmadren. I els polítics -i tots en general- hem de generar l'ambient suficient perquè tothom tingui clar que una cosa sigui el futbol i una altra que aquesta passió es converteixi en una situació no volguda per tots."

- "Totes les accions que generin violència s'han de prohibir. Hi ha d'haver una situació de fraternitat entre clubs."

- "[Content], sí, és positiu per la ciutat que tanta gent del País Basc vingui a la ciutat. Serà una gran festa de l'esportivitat i l'afecte entre dos pobles: el català i el basc."

- "Vindran 40.000 o 50.000 persones de fora, i serà un èxit. La nostra feina és ser acollidors i demostrar que estem entusiasmats amb la gent que vingui del País Basc."

- "Sempre que hem tingut una final entre Barça i Athletic s'ha creat un ambient de fraternitat i amistat i és molt positiu."

- "Tots hauríem de posar seny i fer que els partits els puguin gaudir els nens. Si es juga a les deu de la nit, acabarà a les 12, no és una bona hora per a un nen de 12 o 13 anys. Crec que ens hem de mentalitzar d'això."

- "La presència del Primavera Sound no implica cap problema, només haver de mobilitzar més agents de la Guàrdia Urbana. A aquesta ciutat no li és nou tenir esdeveniments sobreafegits."

- "Ni em plantejo [que el dia 30 no surti reescollit] però tampoc sóc jo qui convida [autoritats a la llotja]. Qui convida és l'organitzador."

- Sobre l'accident de Germanwings: "El que estem fent és cuidar la gent. Tenim equips desplaçats per donar atenció i assistència psicològica a la gent que és al lloc dels fets."