La primera pedra
Ara, de 6 a 7 h
La primera pedra
amb Noemí Polls
En Directe
I després, de 7 a 13 h
Via lliure
amb Xavi Bundó

Trias: "No és incompatible que Duran renunciï a la secretaria de CiU i continuï com a portaveu a Madrid"

Xavier Trias valora positivament la decisió de Josep Antoni Duran i Lleida de renunciar a la secretaria general de CiU i considera que no és incompatible que continuï sent el portaveu de la federació al Congrés dels Diputats. L'alcalde de Barcelona no creu que el procés sobiranista hagi passat factura a Duran perquè és una persona que "sempre ha apostat per la consulta". A més, Trias avala Ramon Espadaler com a relleu del fins ara secretari general de la federació nacionalista.

Xavier Trias, alcalde de Barcelona i número 3 de CiU, també ha dit:

- “Ramon Espadaler és una persona que té molt clara quina és la línia d’actuació d’Unió Democràtica. Al final, ser secretari general de CiU exigeix tenir molt clares quines són les funcions d’aquesta bona entesa entre aquests dos partits”

- [Fragmentació mapa electoral] “Jo crec que en alguns casos, hi ha grups que a mi no em treuen vots. En altres casos potser sí. Jo crec que el que ha de fer qualsevol candidat no és fixar-se en el que fan els altres, sinó el que expliques tu, quina és la teva línia d’actuació, i això és el que fa molts anys ja vaig decidir que faria: explicar com veiem Barcelona, com anirem transformant Barcelona, aquesta Barcelona que jo dic de les persones.”

- “A CiU no fem primàries, però un dia les podríem fer tranquil·lament. Quan no tens un candidat clar, per escollir un candidat tens diferents maneres: que s’anomeni a dit o es facin unes primàries. En el meu cas, això no és així, hi ha una història darrere, una manera d’actuar, hi ha un acord absolut entre tots dos partits, que és que Xavier Trias encapçali la candidatura a l’alcaldia.”

- [Fòrum de les Cultures] “En general, el Fòrum no es va fer malament, però hi ha aspectes que no es van fer bé. L’informe de la Sindicatura de Comptes és dur en algunes coses que es van fer en aquell moment, coses que es feien amb la mentalitat dels Jocs Olímpics, i si un se salta una mica la normativa, això no funciona. I jo crec que això és un gran error.”

- [Accident de l’avió d’Ucraïna] “Això no afecta Barcelona, afecta el món. És absolutament inversemblant que es pugui abatre un avió de passatgers, i que això es faci i que no hi hagi ningú més en el món que acabi presentant la dimissió. Què és el que ha passat i com ha passat tot això?”