Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/140407_Carme_Forcadell.mp3 Descarrega-te'l Turull, Rovira i Herrera tornaran del Congrés “amb les mans buides” 07/04/2014

140407_Carme_Forcadell

L’Assemblea Nacional Catalana entén que el debat de demà al Congrés per demanar la consulta forma part de l’estratègia del Govern, que respecta, tot i tenir clar que els diputats del Parlament tornaran de Madrid “amb les mans buides”. La presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, acusa l’Estat de “no tenir voluntat política”. Mentrestant, l’ANC treballa per perfilar la mobilització de l’Onze de Setembre. Encara no saben quanta gent necessitaran per formar la V gegant.

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, també ha dit que:

- “A l’ANC tenim per norma no contestar a provocacions.”

- “No [he passat por en cap moment].”

- “Sempre passa [que en algun moment tens ganes de plegar]. Però després veus que la majoria de persones segueixen el projecte.”

- “Hi ha moltes coses que no les llegeixo i algú me les explica, però més m’estimo que no m’ho expliquin.”

- “El nostre objectiu és votar el 9 de novembre i estem treballant per a això.”

- “Tot suma. Van sumar les consultes i va sumar molt i molt la sentència del TC contra l’Estatut.”

- “Per molta gent, el crec va ser per la Diada del 2012, però per molta gent també ho va ser la manifestació per la sentència de l’Estatut.”

- “Va ser una sentència molt humiliant perquè va demostrar que la voluntat del poble de Catalunya no importava gens ni mica a l’Estat.”

- “[Moltes coses de les que estan dient] estan facilitant el procés, però també per la recentralització que estan fent, per moltes coses.”

- “Fa un any érem uns 12.000 socis. Avui en tenim 34.000 socis, i arribem a 50.000 amb col·laboradors i simpatitzants.”

- “La gent veu que és la realitat, que necessitem sobreviure com a Estat.”

- “No hem calculat [quanta gent necessitem per la gran V de l'Onze de Setembre]. No sabem fins a on arribarà. Hem de veure quanta gent necessitem per mostrar uns mosaics que es vegin des del cel per demanar a personalitats mundials que volem votar, com el president Obama o el papa Francesc.”

- “La V és de Via Catalana, de voluntat i votar. Són les tres coses que ens van fer moure més.”

- “Pensem que sí [que es votarà el 9-N].”

- “La primera opció és votar i per això treballem, perquè hi ha un 80% de la població que vol votar. Si no es pot votar, ja veurem què fem, segurament hi haurà plebiscitàries, perquè és el que va dir el president Mas.”

- “Intentarem evitar [que hi hagi incidents l'Onze de Setembre]. Ja hem demostrat que tot el que fem ho fem d’una manera democràtica, pacífica, festiva, lúdica… estem en contra de qualsevol tipus de violència, també de la verbal.”

- “No entenem com es pot il·legalitzar una entitat que treballa d’una manera democràtica i pacífica, i ho hem demostrat.”

- “És possible que organitzem la V per trams o per zones.”

- “La idea és que al matí la gent pugui anar als seus ajuntaments i a la tarda vingui a Barcelona.”

- “Nosaltres empenyem el Govern, però no obliguem a ningú. A l’ANC estem d’acord amb la declaració de sobirania que va fer el nostre Parlament per una majoria molt àmplia.”

- “Per nosaltres el Parlament de Catalunya és sobirà i va decidir que nosaltres érem sobirans. Per nosaltres, el Parlament espanyol no és sobirà, però sí que és legítim i democràtic.”

- “A nosaltres ens agrada anar al costat. No hem de marcar el pas al Govern. Nosaltres empenyem, és la nostra feina.”

- “Ens agradaria fer la consulta des de la legalitat espanyola, i creiem que es pot fer. Ens agradaria molt. Malauradament pensem que no serà així perquè es tracta d’una qüestió de voluntat política i l’Estat espanyol no en té. Malauradament tornaran amb les mans buides. Però entenem que és una estratègia del Govern català i que hi han d’anar. La respectem.”

- “Ens vam assabentar per la premsa que es demanava la il·legalització de l’ANC.”

- “Som una entitat de la societat civil, nosaltres no decidim. Nosaltres tenim la nostra proposta. Nosaltres actuarem d’acord amb el que proposi el Govern de Catalunya i el Parlament. Nosaltres ho acceptarem.”

- “Per a nosaltres la legalitat espanyola seria preferible, però si no tenim una llei de consultes, que s’ha d’aprovar al nostre Parlament, això també serà legalitat.”

  • Tags:
%s1 / %s2