RAC1ncentrat
Ara, de 6 a 8 h
RAC1ncentrat
amb Edu de Batlle
En Directe
I després, de 8 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

Vila d'Abadal: "Junqueras serà més lleial a Mas que Duran i Lleida"

Error 500

Error 500

L’alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència creu que la decisió de José Ignacio Wert desaconsella “refer ponts amb Madrid, com demana Duran i Lleida” i creu que posicions com la del ministre de Cultura li donen la raó sobre deixar Unió Democràtica. Josep Maria Vila d'Abadal ha avisat que Duran i Lleida no creu en el projecte sobiranista, per això creu que “Oriol Junqueras serà més lleial a Artur Mas que Duran”.

Josep Maria Vila d’Abadal, alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència, també ha dit en una entrevista a El món a RAC1:

- “Crec que Junqueras serà mes lleial a Mas que Duran en aquest procés de referèndum i estat propi.”

- “No veig possible refer ponts amb el ministre Wert. És impensable. Aquesta gent va directament contra la nostra manera de ser i el futur del país.”

- “La pèrdua d'escons de CiU és pels dubtes que expressava Duran amb l'estat propi, que creaven desencís i falta de credibilitat.”

- “Clarament CiU ha de seguir com a federació, si realment UDC combrega amb la idea sobiranista. Cal un govern fort i CiU té les condicions per fer-ho. Trencar-ho seria un desastre per al país.”

- “Unió està alineada amb Duran i aquest és el motiu per seguir cap a un altre lloc.”

- “No em tornaré a presentar. Hi ha d'haver una limitació de mandats per llei. Cal renovació.”

- "L’agressió contra el nostre model d'immersió pot produir que els catalans reaccionin en contra del castellà, creant violència contra una altra llengua."

- "Les 12 famílies [que han demanat l'escolarització en castellà], el PP i el govern de Madrid seran els responsables que es trenqui la pau lingüística. Em fa por que la gent prohibeixi els seus fills parlar en castellà, i això seria terrible. Això sí que trenca la societat."

- "No he parlat amb en Duran. Teníem una conversa pendent, que no s'ha produït. Ell sempre diu que parlo a través dels mitjans."

- "Ningú d'UDC m'ha intentat convèncer perquè no marxés. Tampoc els vaig donar gaire temps. Ho vaig decidir després del Consell i en dos dies i mig vaig fer l'acció."

- "A partir d'ara seré alcalde de Vic i president de l’AMI."

- "No sé si CDC acceptarà els militants d'Unió que han demanat la baixa. Crec que Duran farà accions perquè no ho facin. CDC s'ha de posicionar clarament amb el seu soci. Em diuen que el compromís hi és i que els 13 diputats d'Unió seguiran el procés cap a l'estat propi que diu la candidatura."

- “Al Consell Nacional de dissabte passat, Duran va dir que Europa estava farta dels catalans. Crea molts dubtes a molta gent, que a les eleccions va buscar una opció més fiable, que era ERC.”

- "Duran va dir al Consell Nacional que agafava les regnes del partit perquè UDC podia desaparèixer pel seguidisme a CDC i a la independència, i que agafa les regnes per corregir aquesta qüestió."

- "Dissabte no vaig parlar perquè no tinc veu. No sóc conseller nacional. Hi hauria intervingut, però me l'haurien negada. No és fàcil fer d'oposició. Hi va haver 17 intervencions, i 3 o 4 una mica més crítiques."

- "Durant la campanya vaig estar amb un alcalde d'ERC, el meu amic Pep Andreu, de Montblanc, visitant Poblet, i agraint l'homilia que va fer l’abat a favor del dret a la independència. A la porta del míting vaig saludar en Carod, i vaig marxar. No vaig entrar al míting i em podria haver quedat. Ningú m'havia convidat a cap altre. Si ho hagués fet, no hauria estat pecat. Escoltar la gent no és pecat."

- "Duran va dir que lideraria el procés per refer ponts amb Madrid i que el defenséssim de les crítiques. Vol pertànyer a Espanya i si ho fes sense posar traves al referèndum no seria dolent. Dir que hem de refer ponts amb el PP de Madrid és molt dur. Què hem d'anar a buscar amb aquesta gent?"