Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/130313_Santi_Vila.mp3 Descarrega-te'l Vila garanteix que el corredor mediterrani passarà per Tarragona 13/03/2013

130109_Santi_Vila

El corredor del Mediterrani continua tenint les mateixes possibilitats que abans de passar per Tarragona, malgrat nous documents del Ministeri de Foment que prioritzin el pas per Madrid, Saragossa i Barcelona. Ho ha aclarit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, davant del debat obert que s’ha produït a la tertúlia. “En el nou document tornen a dir que aposten pel corredor central via Madrid, però la realitat és que s’està construint el corredor mediterrani”.En una entrevista d’El món a RAC1, Santi Vila ha explicat que:

- “El que s’acaba d’aprovar és un instrument de governança del corredor mediterrani. [...] Sempre que poden, tendeixen a tornar a orientar el projecte d’unir Barcelona i Algesires passant per Madrid.”

- “En aquests moments s’estan fent les licitacions que reforcen l’aposta pel corredor mediterrani. De facto anem imposant el nostre criteri, que és el del mercat.”

- “El que s’acaba d’acordar ha de decidir on s’instal·len els centres logístics i com es gestiona aquesta infraestructura.”

- “El corredor mediterrani ja és una realitat. Hi ha unes obres que s’estan fent i en breu es licitaran noves obres que reforcen aquesta línia.”

- “En el nou document tornen a dir que aposten pel corredor central via Madrid, però la realitat és que s’està construint el corredor mediterrani.”

- “L’acord d’Espanya amb Brussel·les estableix com es desenvolupa la plataforma de gestió del traçat, però en cap cas es parla del traçat perquè ja està decidit. [...] Però els hem de lligar curt.”

- “El reforç de la direcció més continental de la línia no ha de ser un problema per a Catalunya si tenim en compte que l’àrea de Saragossa interessa al port de Barcelona.”

- “El Ministeri de Foment té un problema polític, que ha d’aclucar l’ullet en moltes direccions. Però la realitat econòmica i social és la que és i cau pel seu propi pes.”

- “Dissenyar un mapa d’infraestructures sense passar per Catalunya [per prevenir una possible Catalunya independent] seria una solemne ximpleria.”

  • Tags:
%s1 / %s2