La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

Xavier Bosch: "S'hauria d'estendre la prohibició de l'ús del burca a tot Catalunya"

joan-boada

00:00 20:41
00:00 20:41

El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, creu que és una mesura que, per motius de seguretat, entre d'altres, s'hauria de fer extensible a la resta del país. Pel que fa a la gestió de la immigració a Salt, Bosch diu que "no pot ser que la immigració arribi massivament i es concentri en llocs que d'entrada ja estaven degradats".

Xavier Bosch, director general per a la Immigració, també ha dit que:

- "Veig que Salt arrossega molts problemes i és un cas una mica excepcional. Hi ha una gran acumulació d'immigració [...] però també crec que arrossega problemes d'èpoques anteriors, sobretot, el tema urbanístic. Hi ha una manca d'equipaments que l'Ajuntament fa el que pot per aconseguir-ho."

- "Són situacions [...] que hem d'evitar que es repeteixin. No pot ser que la immigració arribi massivament i es concentri en llocs que d'entrada ja estaven degradats."

- Sobre la instal·lació de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Salt: "És un tema que està sobre la taula i hi ha un cert debat no absent de certa tendenciositat política. [...] El que és important és garantir la seguretat."

- "No em consta [que Salt tingui un problema amb el salafisme]. [...] El salafisme, entre els musulmans, no deixa de ser una creença minoritària."

- "Des del moment que hi ha algú que des de la perspectiva política identifica la violència amb certs col·lectius d'immigrants, no li fa cap favor."

- "En el cas concret de Badalona, diria que [l'actitud del PP] és irresponsable."

- "Tot estat té dret a obrir i tancar les portes. [...] S'ha de tenir en compte quina és la capacitat d'absorció i d'integració a l'hora d'obrir les portes."

- "La voluntat dels immigrants per integrar-se passa per aprendre català."

- "Moltes de les queixes que he rebut fins ara són de manca de places per aprendre català, de català bàsic, de carrer. [...] [La immersió lingüística] és bàsica en aquest país."

- "La sentència del Tribunal Suprem és un atemptat contra la convivència futura en aquest país."

- "La majoria d'estrangers que s'apunten a cursos de catalans són llatinoamericans."

- "La comunitat xinesa és una de les més tancades. No he vist mai cap xinès en una reunió de nous catalans, no he vist mai xinesos en entitats socials."

- "És absolutament mentida [que els immigrants gaudeixin de més ajudes que els autòctons]. [...] Es tracta per igual escrupulosament a tothom."

- "El que hauria de fer la gent que critica [que els immigrants obren els seus negocis quan volen] és consultar els horaris comercials. Aquesta gent compleix la llei d'horaris comercials."

- "Seria ideal que [la mesquita de Lleida] no es plantegés com un tema d'immigració. És un tema en tot cas de llibertat de culte, local, municipal i d'urbanisme."

- "D'entrada sí [estic a favor de la prohibició del niqab i del burca en els espais públics]."

- "Jo crec que sí que s'hauria de fer extensible a tot Catalunya [la prohibició del burca i del niqab als espais públics]."

- "Els ajuntaments estan en certa manera desemparats en el tema de la gestió de la immigració recent i, especialment, en la immigració irregular. [...] En el cas del padró, entenem que no és la solució. [...] Deixar fora de la llista de ciutadans els immigrants en situació irregular no és la solució."

- "Sí, [mantindrem les assignacions als ajuntaments per desenvolupar la Llei d'acollida]."

- "A veure com tirem endavant [el reglament que desenvolupa la Llei d'acollida] al més aviat possible."

- "Constato que la feina d'Oriol Amorós ha estat positiva. [...] Vull continuar aquesta línia, [...] hi posaré tant com pugui [...] l'accent de CiU. [...] No hi haurà un trencament respecte de la línia anterior."