Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audio_rac1/20130811_Joaquim_Nadal.mp3 Descarrega-te'l Joaquim Nadal: “Si les coses segueixen com fins ara, ens estan portant cap a l’estat propi a Europa” 11/08/2013

“Si les coses segueixen com fins ara, ens estan portant cap a l’estat propi a Europa.”
“El posicionament del PSC respecte al dret a decidir té un punt d’ambigüitat que li resta força.”
“He de calibrar si el fet que jo anés a la cadena humana contradiu, en part, el compromís que vaig prendre amb el dret a decidir a la ciutat de Girona.”
“La relació amb Pere Navarro sempre ha sigut cordial, però ara fa un any que és inexistent.”

111202_Joaquim_Nadal_2-545x352

Joaquim Nadal, exdirigent del PSC i exconseller de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya.

- [Sobre l’article de Solé i Sabaté al Punt-Avui.] ”Si les coses segueixen com fins ara, ens estan portant cap a l’estat propi a Europa.”

- [Sobre si és un independentista arrossegat.] “Jo sóc una persona que voldria altres solucions, però em vaig convencent que la tossuderia d’uns ens porta inevitablement a ser tossudament ferms en les nostres posicions aquí.”

- [Sobre declaracions de Pere Navarro que el procés sobiranista a Catalunya perjudica l’arribada d’inversions estrangeres.] “Posar davant de tot el procés sobiranista quan Catalunya segueix liderant l’economia espanyola, quan segueix exportant més que ningú i segueix representant el 20% del PIB, em sembla una exageració.”

- “És probable que tot Espanya espanti inversors pel descrèdit de la política, per la corrupció que aparentment ho domina tot i pel fracàs del model que s’ha triat per fer créixer l’economia espanyola.”

- “El posicionament del PSC respecte al dret a decidir té un punt d’ambigüitat que li resta força. Alguns missatges que s’emeten posen aigua al vi d’aquest posicionament que per mi és molt clar.”

- “Tothom qui cregui en la democràcia ha d’estar obertament pel dret de decidir en garantia de la llibertat individual i col·lectiva de tot Catalunya.”

- “El dret a decidir és el mínim comú denominador que segueix garantint la unitat civil del poble de Catalunya. I que és el valor més alt que hem de preservar: que puguem ser consultats i que la gent es pugui expressar lliurement.”

- “Les institucions que no estan pel dret de decidir són poques i poc significatives. Pel que fa a determinats partits polítics, és una obvietat i no cal ni preguntar-nos si estarien a favor del dret a decidir. El cas d’alguna patronal respon a un síndrome de la por.”

- “Jo quan vaig deixar el Parlament de Catalunya vaig dir: ‘deixo la primera línia de la política representativa, però no abandono la política perquè sóc un animal polític’.”

.- “Ironia per ironia, si jo estic en una segona joventut, Maurici Lucena està en una primera molt primera”.

- “Jo reconec l’actual PSC i m’he fet gran en aquest partit. El problema potser seria que no l’he vist canviar gens. Si la societat canvia, els partits han de canviar. M’adono que l’estructura orgànica del PSC no ha canviat prou al ritme que ha canviat la societat catalana.”

- “Des que vaig deixar la política de primera línia de la política representativa em sento, evidentment, més lliure.”

- “He de calibrar si el fet que jo anés a la cadena humana contradiu, en part, el compromís que vaig prendre amb el dret a decidir a la ciutat de Girona.”

- “La cadena humana està molt marcadament orientada a un objectiu últim. Com que el dret a decidir és previ a tot això, potser la gent entendrà millor el meu paper si no hi vaig. Però no ho he decidit.”

- “Crec que Pere Navarro i l’actual direcció del PSC no formen part de nacionalismes excloents. Però sembla que sí, puc entendre que hi hagi gent que pensi que les coses semblen així.”

- “La relació amb Pere Navarro sempre ha sigut cordial, però ara fa un any que és inexistent.”

- “Des que, aviat farà un any, Navarro em va dir que havia arribat el moment de substituir un equip que dirigia el grup parlamentari que jo presidia, doncs pràcticament no hi he parlat mai més.”

- “Si jo mai deixés el PSC ho faria per la porta del darrere i sense fer soroll.”

  • Tags:
%s1 / %s2