Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

'Castells a RAC1' guanya el Premi Joan Ventura i Solé de periodisme casteller

La Colla Joves Xiquets de Valls és qui convoca el premi. El jurat entén que ha donat un nou to a les retransmissions castelleres i ha acostat el món casteller a nous públics.

El jurat considera que RAC1 ha fet una aposta creixent pel fet casteller, destaca l’èxit de la proposta i el nombre creixent de seguidors de l’espai. Reconeix que l’emissora ha estat capaç de donar un nou to a les retransmissions castelleres radiofòniques, intentant apropar el fet casteller al públic més neòfit.

Les transmissions de Castells a RAC1 van començar amb el Concurs de Castells de Tarragona l’any 2012.

Any rere any, s’hi han anat incorporant noves retransmissions de les principals diades: Sant Fèlix, Santa Úrsula, diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla, diada de la Mercè de colles convidades, Sant Narcís.

L’equip de Castells a RAC1 està format per Benet Iñigo, Aleix Santacana, Maria Garcia, Anna Vallhonesta i encapçalat per Xavi Aymerich.

Més enllà de les retransmissions de l’equip de Castells a RAC1, la informació castellera a l’emissora es completa amb el seguiment de les principals diades castelleres als informatius amb cròniques d’especialistes i corresponsals a peu de plaça, i l’agenda d’actuacions, que es repassa al programa La primera pedra.