Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/160711_Neus_Munte.mp3 Descarrega-te'l Neus Munté admet que “ens vam equivocar situant el debat dels noms en primer lloc” 11/07/2016

160711_Neus_Munte

La vicepresidenta del Govern avança que deixarà l’escó si acaba formant tàndem amb Mas al capdavant del PDC. Pel que fa al nom escollit per a la nova formació, Neus Munté “entén” la reacció inicial de Demòcrates de Catalunya però assegura que el nom “no és un decisió que s’hagi pres per molestar ningú, ni que s’hagi pres en un despatx”.

Neus Munté també ha dit que:

- “Jo sabia, unes poques hores abans, les propostes de noms.”

- “El nom de Més Catalunya era el que més m’agradava inicialment.”

- “Ens vam equivocar situant el debat dels noms en primer lloc.”

- “En un primer moment em vaig posicionar per l’opció de Junts per Catalunya, per aquesta idea d’unitat, de força i d’anar tots junts.”

- “La prova que aquest debat ha estat absolutament nou era que ningú sabia què votava el del costat. Van ser els periodistes els que em va dir què van votar Mas i Puigdemont.”

- “El nom que van votar Puigdemont i Mas era el que menys m’agradava a mi.”

- “Puc entendre la reacció inicial [de Demòcrates de Catalunya]. Però primer hem de parlar de la intencionalitat. No és un decisió que s’hagi pres per molestar ningú, ni que s’hagi pres en un despatx. No hi ha cap intencionalitat de trepitjar l’ull de poll als companys de Demòcrates. Crec que finalment són absolutament compatibles les dues denominacions, i espero que trobem la fórmula adient per no barallar-nos.”

- Sobre la direcció de PDC: “S’hi pot presentar qui vulgui, a aquest tàndem presidencial, i a la direcció executiva del partit. I serà el conjunt dels associats qui ho decidirà.”

- “Pot haver-hi una alternativa al tàndem Mas-Munté. S’estan donant per fet moltes coses.”

- “El dia a dia del partit l’han de portar persones que s’hi puguin dedicar en cos i ànima. Sense que això sigui obstacle perquè puguin mantenir altres responsabilitats o dedicacions.”

- “El que hem fet és molt revolucionari. Seran els associats els que decidiran.”

- “El dia a dia del partit l’han de portar persones que s’hi puguin dedicar cada dia amb cos i ànima.”

- “S’ha parlat d’un suposat teledirigisme, però si això anés així, jo no hi seria, en absolut.”

-”Si estic a disposició del nou partit és per poder-hi aportar alguna cosa.”

- “El que cal és molta feina, molta generositat i moltes ganes de posar-nos d’acord entre tots per tirar endavant el nou partit.”

- “Estem molt determinats encara per l’estructura del que ha estat CDC fins ara. I això ha passat a la història.”

- “És molt important que Carles Puigdemot es pugui dedicar a les funcions executives com a president del Govern. [...] És sa, modern i necessari que hi hagi una separació entre el partit i la Generalitat.”

- “El partit el definim com independentista i la forma d’estat que triem és la república. Però en el terreny ideològic, trobem diferències amb ERC.”

- “A ningú li ha de sorprendre que les prioritats aquesta legislatura i aquest govern siguin la independència i la República.”

-”La tarda de divendres vam començar deixant hibernat CDC. Deixa de fer acció política. Era un dels reptes que teníem.”

- “Vam creure que el debat podria començar pel nom de la nova formació política, i ara reconec l’error.”

- “Ara les decisions s’han de prendre d’una altra manera, de manera més col·legiada, més oberta i més participativa.”

- “Els noms [de la nova formació] no eren una meravella, des del punt de vista conceptual i del que significaven.”

- “No hi ha hagut missatge de confusió. En absolut. La gent ha sortit contenta i amb força.”

- “Aspirem a la centralitat, a representar la majoria de la societat. En aquest moment la majoria aspira a disposar de les eines d’un estat independent.”

- “En el moviment independentista hi arriben persones d’orígens molts diferents. Hi té cabuda tothom. Un partit que es defineix com a independentista el que està marcant és quina és la seva voluntat política i el seu objectiu.”

- “És perfectament compartible compaginar la feina al Govern amb la del partit.”

- “En funció del règim d’incompatibilitats, deixaré molt probablement l’escó al Parlament. Deixaré de ser parlamentària per poder disposar de més temps i dedicació. [...] Serà bo per al grup parlamentari de Junts pel Sí que s’hi pugui incorporar una persona que s’hi pugui dedicar en cos i ànima.”

- “En algun moment la via unilateral serà inevitable. Unilateralitat vol dir passar d’una legalitat a una altra.”

  • Tags:
%s1 / %s2