El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Tura apressa els jutges

Error 500

Error 500

En declaracions a RAC1, la consellera de Justícia, Montserrat Tura ha dit que "els jutges han de fer la seva feina al més ràpid possible perquè el pas del temps neguiteja la població."En una entrevista a El món a RAC1, Montserrat Tura també ha dit que:

- [Sobre la diferència entre els magistrats Juli Solaz i Míriam de Rosa Palacio]: "L' única cosa que podem dir és que tots actuen sota la mateixa llei, la d'enjudiciament criminal, però hi col·loquen la seva empremta, els riscos de fuga, d'afectar les proves i ho fan de manera diferent. Hem fet una classe intensiva de com instrueix un cas el jutge Solaz i la jutgessa De Rosa, o el jutge Garzón. Tres models sota la mateixa llei."

- [Sobre la diferència de sentències entre un cas i l'altre]: "Entenc que la gent no ho entengui, però no és una contradicció. S'emmarquen en la manera d'interpretar la mateixa llei, cap de les formes aplicades se surt de la llei. Ho han fet de manera molt diferent."

- "Em sembla que no és bo per a la imatge de la justícia. Però seria un símil que també es pot aplicar a d'altres sectors. No podem demanar als jutges que es comportin exactament igual. Som a la fase d'instrucció. S'obre un expedient i s'hi col·loquen les proves fefaents amb les quals després se'ls acusarà. No seran jutjades per aquests tribunals. Els altres decidiran si són prou clares perquè l'acusació d'aquests delictes acabi en condemna."

- "Sortir imputat és una cosa molt seriosa. Ser testimoni i sortir imputat és ben diferent. S'ha d'explicar davant del jutge quina part dels coneixements es tenen. Imputats n'hi ha dos: Millet i Montull. I a l'altra banda, uns testimonis. Confiem que puguin aportar al jutge i al ministeri fiscal tota la informació necessària si hi ha hagut delicte d'apropiació indeguda i falsificació."

- "La llei no prohibeix fer comissions parlamentàries. Sembla que haguem de fer un clam perquè tothom faci la seva feina."

-"Que els jutges ho facin al més ràpid possible. El pas del temps neguiteja la població. Els polítics no poden dir al poder judicial què ha de fer i que no es posin a fer ni d'investigador ni de fiscal. No puc estar en contra d'una cosa decidida democràticament. Fan que el procediment sigui més intel·ligible."

- "La presó Model és el protocol d'ingrés i la valoració d'aquestes persones."

- "Ara no són a la Model. Són a Brians II."

Error 500

Error 500

Error 500

Error 500

Error 500

Error 500