El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1

El món a RAC1
Emis.: Divendres 29-04-16 a les 10h
  • “Els ‘chatbots’ seran assistents personals”

160429_Elies_Campo

Elies Campo, expert en serveis de missatgeria instantània i extreballador de Whatsapp, ha destacat Telegram com una de les millors aplicacions de missatgeria que hi ha actualment. També ha explicat en què consisteixen els chatbots, l’aposta de la majoria de les empreses de missatgeria. Una aplicació que et permet mantenir una conversa amb una màquina com si fos una persona. Per Campo, la tendència pot ser convertir aquests chatbots en assistents personals o entrenadors personals, entre altres aplicacions. Sobre la nova encriptació del Whatsapp, ha destacat que ara ha fet que el servei sigui segur.

  • “Grou app” (Android-iOS)

“Grou app”. És divendres i molts segur que aprofitareu per sortir de festa. Doncs bé, aquesta app us permet saber totes les festes que se celebren a la vostra ciutat. Aquí s’hi compten des de festes en discoteques fins a Festivals de Música però també ofereix descomptes en les entrades, consumicions i taules VIP.
L’aplicació està disponible en ciutats com Barcelona, Girona, Sant Cugat, Sabadell, Cornellà, l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Platja d’Aro, entre d’altres.
“Grou app” és gratuïta i tant per a Android com per a iOS. Atenció perquè ha estat premiada com la millor aplicació creada per universitaris d’Espanya. Ara competirà a la Final mundial que es disputarà a Bangkok.

Grou App“Grou app”. És divendres i molts segur que aprofitareu per sortir de festa. Doncs bé, aquesta app us permet saber totes les festes que se celebren a la vostra ciutat. Aquí s’hi compten des de festes en discoteques fins a festivals de música però també ofereix descomptes en les entrades, consumicions i taules VIP.

L’aplicació està disponible en ciutats com Barcelona, Girona, Sant Cugat, Sabadell, Cornellà, l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Platja d’Aro, entre d’altres.

“Grou app” és gratuïta i tant per a Android com per a iOS. Atenció perquè ha estat premiada com la millor aplicació creada per universitaris d’Espanya. Ara competirà a la final mundial que es disputarà a Bangkok.

160429_llegums

L’Assemblea General de les Nacions Unides va determinar aquest 2016 com l'Any Internacional dels Llegums per sensibilitzar la ciutadania sobre els avantatges nutricionals d'aquest aliment. N’hem parlat amb el Fermí Puig i la Cristina Jolonch.

  • La marxa de Carme Chacón

150110_Masreal_50x50Fidel Masreal, periodista

La notícia va ser que Carme Chacón tornés a encapçalar la llista socialista al desembre, no que ara ho deixi. De la mateixa manera que la notícia va ser que Iceta prengués el timó del PSC en lloc de deixar pas a una aposta renovadora en el seu dia. Chacón va perdre unes primàries per liderar el PSOE davant Rubalcaba, va abandonar l’escenari durant mesos, va tornar, i tot i no despertar precisament unanimitats dins el PSC, es va presentar a les eleccions i va obtenir els pitjors resultats de la història del seu partit.

Ara marxa sense explicar-ne els motius. Motius que segurament tenen a veure amb les perspectives negatives de cara al 26 de juny, que tenen a veure amb el fet que tenia un competidor amb qui s’hauria d’haver enfrontat en primàries, i que tenen a veure amb el fet que Pedro Sánchez tampoc li reserva un paper rellevant a Madrid. Mentrestant, seguim parlant de noms en un partit dels socialistes que, sigui amb els candidats que sigui, haurà d’explicar en campanya per què va optar per Ciutadans per formar govern i per què ja no fa cap referència a Catalunya del dret a decidir que deia defensar. Entre molts altres perquès.

  • L’Espanya de l’”erre que erre”

MartaAlosMarta Alòs, escriptora

Diuen que madurar és anar aproximant qui creus que ets a qui realment ets. Si donem per bona aquesta frase ja podem dir que Espanya és d’una immaduresa que fa feredat, perquè mentre encara pensa que és una unitat de destí en l’universal la realitat és que es va esmicolant per totes bandes. Això de l’estat de les autonomies no va ni en rodes i farien bé de penjar-hi un cartell de “tancat per defunció”. Ahir es va poder tornar a comprovar.

D’una banda, el Consell de Política Fiscal i Financera aprovava els nous objectius de dèficit amb el vot en contra de les locomotores Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, que, amb l’excepció de les consentides Comunitat de Madrid i País Basc, són les que estoicament aguanten aquest vaixell a la deriva que es diu Espanya. I, de l’altra, la reunió Junqueras i Santamaría, que més enllà de posar-hi la millor cara, no van poder evitar que els mortals endevinéssim que la trobada havia estat del tot estèril. Paraules buides per part de Santamaría i bona voluntat per part de Junqueras, però, comptat i debatut, ni un ral de calaix, això sí, amb un bon somriure madrileny.

  • Carles Martí: “No em vaig presentar per fer fora Carme Chacón”

160428_Carles_Martí

Carles Martí assegura que no sabia res de la retirada de Carme Chacón quan va plantejar unes primàries al PSC per escollir el candidat del 26-J. L’exsenador deixa clar que no va decidir presentar-se per fer fora l’exministra, sinó que veu “positiu” obrir un procés de primàries. Martí també replica a José Zaragoza que no té “cap necessitat de tenir un càrrec”. Continuar llegint

Chernobyl_Disaster

Aquesta setmana es compleixen 30 anys del que està considerat el pitjor accident nuclear de la història: Txernòbil. Des de llavors el nom d’aquesta ciutat ucraïnès ha anat associat a una catàstrofe que avui ens han volgut recordar el Pere Cullell i l'Enrique Figueredo.

%s1 / %s2

← Accedeix a l'arxiu de podcasts

El món a RAC1 al Segueix-nos

No es pot connectar amb Twitter