El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

Ausbanc Catalunya dimiteix en bloc

montse-andres

00:00 16:01
00:00 16:01

La delegada d'Ausbanc a Catalunya, Montse Andrés, ha explicat que aquest dijous "el company de Girona i els 4 advocats de Barcelona hem enviat un burofax resolent el nostre contracte amb Ausbanc". Una decisió "irrevocable" i alerta que també es reserven l'opció "d'emprendre accions legals per defensar la nostra reputació i el nostre prestigi". La representant d'Ausbanc a Catalunya considera "increïble" i "desconcertant" tot el que s'ha sabut ara de l'associació.

Montse Andrés, delegada d'Ausbanc a Catalunya, també ha dit que:

- "Totalment. Em vaig posar les mans al cap [quan es va conèixer la detenció de Luís Pineda, Miguel Bernard i la junta directiva d'Ausbanc]. Anàvem sabent el que anava passant a través dels mitjans de comunicació.[...] Va ser un absolut desconcert."

- "Quan hem llegit l'auto del jutge i els delictes que se li imputen [a Luís Pineda], és absolutament demolidor."

- "A Catalunya no ha vingut la policia a inspeccionar la seu."

- "Hem trucat a tots els associats d'Ausbanc a Catalunya per donar-los explicacions."

- "Ens hem assabentat que Ausbanc nodria financerament a Manos Límpias. És increïble. Vivíem aliens absolutament a això. Nosaltres tenim expedients reals, de casos reals, a la nostra delegació."

- "Mai de la vida he rebut instruccions de demandar o no demandar a un banc. Sempre ha estat amb criteris jurídics."

- "Sospitar de Luís Pineda [que extorsionava bancs], en absolut. Mai."

- "Jo no l'acompanyava mai a cap reunió quan venia a Catalunya. No l'he acompanyat mai a signar cap conveni de publicitat."

- "Ausbanc Catalunya es finançava per les visites que teníem i ens nodríem dels serveis jurídics. I teníem moltíssima feina."

- "Se m'escapa que la cúpula anés demanant diners als bancs perquè ens anava molt bé. Teníem molta feina, feina real i feina honesta. Hem fet coses molt importants."

- "Vam aconseguir moltes fites jurídicament parlant, mai extorsionant ningú."

- "Se'ns va expulsar del Consell de Consumidors i Usuaris perquè en una revista d'Ausbanc hi havia publicitat d'un banc. I això ho prohibeix explícitament la llei de consumidors i usuaris."

- "Hem dimitit. Ahir vam enviar un burofax el company de Girona i els 4 advocats de Barcelona resolent el nostre contracte amb Ausbanc. [...] És irrevocable."

- "En el burofax [que hem enviat] ens reservem també emprendre les accions legals per defensar la nostra reputació i el nostre prestigi. Som advocats i el que tenim és la nostra credibilitat. I sempre hem actuat amb absoluta honestedat."

- "Netejar la marca és impossible ara. [...] Hi ha indicis de criminalitat i això és suficient per tacar la imatge, la reputació i la professionalitat."

- "A tota Espanya som més de 100 advocats. [...] Hi ha una feina jurídica impressionant, i veure com la cúpula d'Ausbanc s'ha aprofitat d'aquesta feina és indignant. [...] Ens sentim estafats i enganyats."

- "[Luís Pineda] Era un personatge peculiar. Tenia un caràcter molt fort. Però tenia una capacitat dialèctica impressionant, amb molta anergia. Tenia un punt una mica prepotent però mafiós, en absolut. Sí que sabíem que havia tingut lligams amb l'extrema dreta."

- "Ausbanc en principi segueix, però Ausbanc Catalunya ha renunciat en bloc."