Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Avui, crec que encara no hi haurà una solució. Caldrà seguir parlant"

felip-puig

00:00 43:46
00:00 43:46

Felip Puig creu que avui “encara no” es podrà tancar la negociació entre Junts pel Sí i la CUP. El conseller en funcions d’Empresa i Ocupació no garanteix la inversió de 3.300 milions d’euros a la planta de Seat a Martorell: “La inversió hi serà, però no sé si amb la màxima dimensió”.

Felip Puig, conseller en funcions d’Empresa i Ocupació, també ha dit que:

- "Tenim dues legitimitats: la dels votants de la CUP i la dels votants de Junts pel Sí."

- "Fer president algú altre és abandonar la coherència. Per tant, aquesta opció, des d'una perspectiva de xoc de coherències i legitimitats, no existeix."

- "Jo crec que encara no hi haurà una solució definitiva avui mateix, i caldrà seguir parlant la setmana que ve. M'agradaria que es resolgués ben aviat."

- "La meva impressió és que passi el que passi en aquesta negociació, fins i tot si hem d'anar a unes altres eleccions, el procés continua. És un procés que acabarà algun dia amb una consulta legal, un referèndum."

- "Sí que m'agradaria continuar sent conseller."

- "Ser conseller sempre és un honor i una responsabilitat. No sé si ho seré, tinc la meva intuïció."

- "He estat conseller quatre vegades. Si hi ha espai i sóc positiu, el president sap que pot comptar amb mi, però jo mai he demanat ser conseller."

- "Jo continuaré sent militant de CDC."

- "No m'he plantejat el meu futur a curt termini."

- [Sobre l'última decisió del TC] "Desobediència un govern no pot fer-ho. Hem de defensar per la via política, jurídica i judicial el nostre autogovern. Es demostra una vegada més una insensibilitat total."

- "Hem demanat l'aixecament de la suspensió cautelar."

- "Estem parlant amb les companyies, que d'una manera voluntària faran servir el protocol de la Generalitat. Estic convençut que el tall del subministrament no es produirà. També parlarem amb les entitats financeres, perquè no hi hagi nous abusos."

- "El que no podem evitar és que ens demanin llicències per construir nous equipaments fora de la trama urbana, com ha passat amb l'outlet de Viladecans."

- "He parlat amb els directius de Seat a Espanya i he tingut contactes amb el president Stackmann, que ja està de sortida. Saben que el president i jo estem disposats a poder tenir un intercanvi quan tinguin les idees clares."

- "Estem compromesos i ens seguirem comprometent amb Seat i l'automoció catalana."

- "Seria naïf si digués que no perilla la inversió a Martorell. Estem parlant del primer productor mundial de vehicles."

- "La inversió hi serà. El que no sé és si hi serà amb la màxima dimensió."

- "Per descomptat, això tindrà repercussions importants, en tota la indústria de l'automòbil."

- "Nosaltres no anirem a ajudar Volkswagen allà. Ajudarem la Seat aquí."