Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
Barça Femení juga a RAC+1
En Directe
Barça Femení juga a RAC+1
Barça vs. Brann
En Directe

Baiget nega la massificació turística a Catalunya malgrat que hi ha més visitants que mai

jordi-baiget

00:00 31:59
00:00 31:59

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, nega que a Catalunya hi hagi una "massificació de turistes" i assegura que "si vas a la Sagrada Família, et trobes cues com al Louvre o la Torre Eiffel". Tot i això, Baiget no tanca la porta a apujar la taxa turística sempre que es consensuï amb el sector i recrimina als ajuntaments que ara vulguin recaptar-la "quan qui la va aplicar i ha sofert el desgast ha estat aquest govern". En relació amb les suposades pressions del Ministeri de l'Interior als germans Cierco, el titular d'Empresa tampoc descarta que la banca catalana hagi rebut pressions de l’Estat com ha passat amb l'andorrana BPA.

Jordi Baiget, conseller d'Empresa i Coneixement, també ha dit que:

- "No hi ha massificació. Si tu ets turista i vas a la Sagrada Família, òbviament et trobaràs amb molts altres turistes. La visiten 3,7 milions l’any. El Louvre de París, 9,5."

- "Podem acabar l’any amb unes dades més favorables que l’any passat, que ja van ser de rècord. Però aquestes capacitats d’atracció addicionals i noves que s’han produït vinculades a la seguretat de les persones no ens han de fer caure en l’autocomplaença."

- [Sobre la taxa turística] "Sempre hem dit que, amb consens, parlant-ho amb tots els operadors i els directament implicats no tenim cap inconvenient a retocar determinades parts de l’impost. Sempre que hi hagi consens amb el sector. Pot ser a l’alça."

- [Sobre la taxa turística] "És curiós que ara les administracions locals reclamin el 100% de la recaptació quan no l’han posat. Qui ha tingut el desgast és el govern de la Generalitat. No és just."

- "En matèria turística encara no hem fet una veritable extracció i anàlisi molt important de tot el volum de dades que podem obtenir del turisme. Volem crear un observatori del turisme que ens permeti fer això."

- [Sobre possibles pressions a bancs catalans] "No es pot descartar en la mesura que coneixem tot el que s'ha fet per part del Ministeri de l'Interior i del seu ministre."

- [Sobre les pressions a la BPA] "Una més per posar a la llista del Ministeri de l'Interior i del ministre Fernández Díaz, que ha demostrat tenir un gran currículum en aquest sentit. Pressionar perquè digui alguna cosa vinculada a un interès polític per anar contra un adversari no es pot admetre."

- "Fa temps que s’està treballant amb Miró. Ara estem en una situació complexa. Des de la Generalitat se’ls ha ajudat, se’ls ha donat suport financer quan ha calgut. De fet, estem a l’espera que retornin aquests préstecs que se’ls va donar. Veurem si hi ha alguna possibilitat de sortir-se'n."

- "El Brexit es notarà a mesura que es concretin els processos de sortida i els acords en comerç i en mobilitat de capital i de persones. Esperem que es noti en una capacitat addicional d’atracció d’empreses que tenen la seu a la Gran Bretanya cap a Catalunya."

- "El president de Seat va dir que era un luxe tenir Barcelona i es preguntava per què no s’havia fet servir fins ara. No s’ha negociat [un model de cotxe amb Barcelona al nom], però que hi hagi aquesta bona predisposició per part dels directius de Seat és una cosa bona."