La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

"Barcelona vol i pot ser un dels 3 Grans Premis de F1 a Europa"

circuit

00:00 18:07
00:00 18:07

El president del Circuit Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera, es mostra convençut que la pista "vol i pot ser un dels tres traçats europeus dels propers mundials que planeja Bernie Ecclestone". Aguilera descarta canviar el traçat perquè "som la referència de tots els equips en aquests moments". N'ha parlat acompanyat per Sebastià Salvadó, president del RACC, i de Josep Mateu, director general, vicepresident del RACC i futur president de l'entitat.

Vicenç Aguilera, president del Circuit Barcelona-Catalunya, també ha dit que:

- "Podem competir per ser un d'aquests tres Grans Premis que Ecclestone vol que es disputin a Europa. Que Barcelona hagi mirat cap al Circuit ens ha ajudat molt."

- "No tenim una necessitat urgent de canviar el traçat. Som la referència de tots els equips en aquests moments. El Circuit no presenta un problema de traçat."

- "Tenim la pista ocupada 320 dies. A més, tres campionats del món: F1, MotoGP i RallyCross. Barcelona és l'única ciutat en tot el món que té quatre proves del mundial de motor. Per això fem pudor i olor a benzina a Catalunya."

- "Passaran unes 200.000 persones pel circuit aquest cap de setmana. El diumenge hi esperem unes 90.000 persones."

- "És molt important per Barcelona tenir la F1 aquí. Hem de ser un motor per l'economia catalana."

- "Ferrari Land ajudarà al circuit. Som a 130km de Port Aventura. Tens un circuit en s'hi fan campionats del món, Barcelona i un parc Ferrari. Barcelona és la millor oferta global [de motor] d'Europa en aquests moments."

- "És un conjunt de coses que ens ajuda i ens potencia."

- "Hi ha moments que el tipus d'aerodinàmica que es fa servir, fan més difícils els avançaments. Hi ha coses que canvien, als revolts hi passes més ràpid, etc. Però el Circuit de Barcelona-Catalunya és el circuit que té més F1 al món."

- "Els propers 25 anys, gas a fons. Tenim un pla estratègic, pel circuit, per tota la comarca, amb ajuntaments i Generalitat, etc. Hem de continuar fent aquests campionats del món i, si podem, més."