El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Batet demana a la resta de partits que es moguin perquè el PSOE pugui plantejar-se una alternativa a Rajoy

meritxell-batet

00:00 31:38
00:00 31:38

La secretària d’Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, avisa que perquè el seu partit es pugui plantejar l'articulació d'un govern alternatiu caldria que la resta de forces polítiques "es moguessin". Si no, veu complicat que els socialistes s'ho puguin plantejar i recorda que ja van intentar-ho després del 20-D. Tot i això, Batet creu que Mariano Rajoy “és l’única persona que vol terceres eleccions” i reitera que votaran no a la seva investidura. En aquest aspecte, diu que no ha sentit amb gaire "claredat" que hi hagi veus al PSOE que demanin l'abstenció per fer possible un govern del PP en minoria.

Meritxell Batet, secretària d'Estudis i Programes del PSOE, també ha dit que:

- "Si hi ha un moviment i un canvi d’actitud i de posició de la resta de forces polítiques, el Partit Socialista podrà començar a plantejar-se alguna cosa. Si no, a mi em sembla que la construcció d’una alternativa és objectivament complicada."

- "Tots els partits hem d’obrir una etapa de reflexió. Els 85 escons del PSOE no poden construir res sols. Cal que la resta de forces polítiques es pronunciïn i assumeixin responsabilitats perquè tots els partits polítics diem que no volem terceres eleccions. Però què estem disposats a fer perquè no hi hagi terceres eleccions?"

- "[Rajoy] és realment l’única persona que vol terceres eleccions."

- [Sobre les crítiques de barons socialistes] "La demanda d’abstenció no l’he sentit amb gaire claredat. Sí que he sentit demanda de reflexió i de diàleg. Sempre és bo internament en un partit, entre partits, el diàleg, però s’ha de veure cap a on ens condueix i si l’escenari ha canviat."

- "Amb el discurs del PNB, jo del senyor Rajoy no em faria il·lusions. El PNB va estar molt contundent."

- "No assumir les pròpies responsabilitats i derivar-les cap a un altre és bastant còmode. El principal responsable de la situació actual és el Partit Popular, i recau directament en la figura de Rajoy, que ha estat incapaç per primer cop a la història d’arribar a aconseguir els vots afirmatius o les abstencions necessàries per ser investit. No havia passat mai."

- "Pel que fa al trilingüisme, el PSOE també va substanciar un acord amb Ciutadans i no hi era. Precisament, el contrari: hi havia la garantia de respecte del model educatiu català i de la immersió lingüística. Personalment vaig tenir molta cura de redactar aquell paràgraf perquè volia assegurar que les competències de la Generalitat eren respectades en tot moment."