Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Carles Martí: "No em vaig presentar per fer fora Carme Chacón"

carles-marti

00:00 31:31
00:00 31:31

Carles Martí assegura que no sabia res de la retirada de Carme Chacón quan va plantejar unes primàries al PSC per escollir el candidat del 26-J. L'exsenador deixa clar que no va decidir presentar-se per fer fora l'exministra, sinó que veu "positiu" obrir un procés de primàries. Martí també replica a José Zaragoza que no té “cap necessitat de tenir un càrrec”.

Carles Martí, exsenador del PSC i exregidor a l’Ajuntament de Barcelona, també ha dit que:

- [Quan decideix fer el pas?] "Va ser fa unes setmanes quan ja semblava, malauradament, que ens abocàvem a unes noves eleccions. Reflexionant sobre què podíem millorar i quina era la millor oferta que podíem presentar els socialistes catalans, em va semblar que no podíem tractar el tema de la candidatura d'una manera estrictament rutinària. Creia que calia un debat, un debat col·lectiu, amb la fórmula de primàries."

- "A la primera persona que li dic [la meva intenció de presentar-me a primàries] és al primer secretari del PSC. Em va dir que era una possibilitat que estava prevista i que si creia que era l'opció, endavant."

- "No sabia que Chacón acabaria renunciant."

- "No he parlat amb ningú del PSOE."

- "Divendres vaig parlar amb Carme Chacón. Em semblava que era el mínim que podia fer."

- "No em va comentar que volia plegar."

- [Respon a Iceta] "No em vaig presentar per fer fora Carme Chacón. Crec que és positiu obrir un procés de primàries. I em veig capacitat per ser cap de llista."

- "Veig factible aconseguir els avals. Si no, no m'hi hauria posat."

- "No em semblaria gens malament [que hi hagués més candidats]. L'esperit de les primàries és que hi hagi debat. Si hi ha algun altre candidat, benvingut."

- "Jo no faig d'això un tema personal. M'agradaria encapçalar la llista, però no em resultaria cap problema si això no passés. Si s'arriba a un acord i tot es pot tirar endavant, ho farem. I si no, mantindré la meva candidatura fins al final."

- "Jo no defenso un referèndum a Catalunya. El dret a decidir sí que el defenso. No defenso que el dret a decidir s'expressi a través d'una consulta o un referèndum binari sí-no sobre la independència de Catalunya. El referèndum em sembla una solució dolenta als problemes que tenim i la relació política entre Catalunya i Espanya."

- "La solució passa per una reforma de la Constitució que inclogui els independentistes. Que els independentistes se sentin identificats per aquesta reforma de la Constitució. [...] No es pot fer una reforma contra ningú. Ni contra el PP ni contra les posicions de la independència. Si volem que la majoria del poble de Catalunya hi doni suport, forçosament haurem d'incloure les posicions d'una manera o altra. Un consens que haurà de deixar suficientment satisfet, però també insuficientment satisfet, a tothom. Entrar de veritat a reformar les regles del joc i les bases de la convivència a Espanya."

- "Aquestes eleccions no són una segona volta. Malauradament no és una segona volta. Vol dir que la situació és molt greu."

- "Un referèndum de sí o no sobre la independència és una font de divisió, conflicte i enfrontament."

- "L'enemic del PSC és el PP, claríssimament."

- "Nosaltres sabíem que per arribar al govern era imprescindible pactar amb Podem i Ciutadans."

- [Respon a Zaragoza] "Ganes de política n'he tingut sempre. Això no vol dir que tingui cap necessitat de tenir cap càrrec."

- "Mantinc la meva candidatura. Si n'hi ha d'altres, estic disposat a parlar-ne. No vaig a pinyó fix."

- "No n'he parlat amb Pedro Sánchez."