La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

Carme Forcadell no preveu que la inhabilitin i avisa que acatarà el mandat democràtic del poble de Catalunya

carme-forcadell

00:00 23:03
00:00 23:03

La presidenta del Parlament no preveu que la inhabilitin: "Seria un atac tan gros contra la democràcia que ni ho preveig. No m'ho he ni plantejat [si desobeiré], no tinc cap pla B". Sobre la seva participació a la manifestació de la Diada, Carme Forcadell argumenta que "si no hi anés no seria coherent". Forcadell també ha explicat que no anirà ni a l'acte de Sant Boi de Llobregat ni tampoc a la manifestació del 12 d'octubre: "Si em demanen que vagi a la mani del 12 d'octubre, no hi aniré perquè va en contra dels meus principis, però sí que els rebré en audiència al Parlament."

Carme Forcadell, presidenta del Parlament, també ha dit que:

- "Tothom ha de commemorar la Diada com la senti, en plena llibertat. Per mi una manera de fer-ho és anar a la manifestació pels constants atacs de l'estat espanyol contra la sobirania del Parlament."

- "Seria molt poc coherent si no hi anés. Tothom té els seus orígens i jo, que l'he estat organitzant, seria poc coherent."

- "Si només pogués anar als actes que generen unanimitat, malauradament podria anar a molt pocs llocs. He anat a moltes altres manifestacions. Per exemple en contra del pla hidrològic, a favor de l'acollida dels refugiats, etc."

- "A una presidenta del Parlament no se li pot demanar que renunciï a les seves idees."

- "Si em demanen que vagi a la mani del 12 d'octubre no hi aniré perquè va en contra dels meus principis, però sí que els rebré en audiència al Parlament."

- "Crec que aquest any serà un èxit, ha passat cada any. El 2013 va ser molt complicat, patíem molt i també va ser un èxit. L'any passat també tothom deia que estaven cansats i que la gent no hi aniria. Els ciutadans sempre ens sorprenen."

- "És una manifestació de demòcrates. Cal defensar la sobirania i les institucions de Catalunya. Tothom pot anar a aquesta manifestació."

- "L'any passat també hi havia sensació d'esgotament però l'Onze de Setembre la gent torna a sortir al carrer."

- "[La mobilització] sempre serveix d'alguna cosa. De moment, han servit perquè siguem on som."

- "No aniré a l'acte de Sant Boi de Llobregat. És un acte de partits polítics i no tinc costum d'anar-hi, tret que siguin congressos o coses extraordinàries."

- "No preveig que m'inhabilitin. Seria un atac tan gros contra la democràcia que ni ho preveig. No m'ho he ni plantejat [si desobeirà], no tinc cap pla B."

- "A mi no m'agrada parlar en termes d'obediència i llei perquè estem entrant en allò que rebutjo, que és judicialitzar la política. Resulta que els polítics, en lloc de resoldre políticament els conflictes, els resolen judicialment i que la justícia està fent política. Aquí hi ha d'haver una separació de poders."

- "Jo el que compliré és el mandat democràtic del poble de Catalunya, com sempre he fet."

- "Esperava que seria complicat, quan vaig agafar el càrrec, sabia que hi hauria molts entrebancs i que no seria fàcil i que podrien passar moltes coses."

- "Jo crec que està passant pel context polític actual que hi ha al Parlament i per les majories de partits que hi ha."

- "Junts pel Sí té un full de ruta i això no preveu una RUI però els reptes no ens han fet mai por. Ara, si el full de ruta es pot millorar i el president i els grups parlamentaris ho decideixen... doncs endavant!"

- "La moció de confiança sortirà bé. N'estic convençuda. La salut de Junts pel Sí la veig molt bé. Junts pel Sí són dos partits però també hi ha els altres: demòcrates, independents..."

- "Dins de Junts pel Sí hi ha moltíssima cohesió, molta més del que es pensen o es veu. A vegades tendim a remarcar les diferències més que allò que ens uneix. Hi ha molt bon ambient de treball."