Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Colom a Fernández Díaz: "És una declaració fora de lloc i irresponsable"

angel-colom

00:00 08:44
00:00 08:44

Foto: La Vanguardia

Àngel Colom qualifica d'“irresponsables” i de “barbaritat” les declaracions del ministre de l’Interior en què vinculava independència i terrorisme i li demana una rectificació.  El director de la Fundació Nous Catalans considera “absolutament fals” l’afirmació de Jorge Fernández Díaz, que acusa la fundació de no col·laborar amb la lluita contra el gihadisme per fer proselitisme de la independència i li demana una rectificació.

Àngel Colom, director de la Fundació Nous Catalans, també ha dit que:

- "És una declaració absolutament fora de lloc i irresponsable."

- "És absolutament fals. [...] El ministre hauria de mesurar més les seves paraules."

- "L'hi vam demanar fa dos mesos i l'hi demanem ara: que rectifiqui."

- "Treballem per l'encaix a Catalunya de tota la immigració. Ho estem fent sempre des de posicions democràtiques i posicions clarament vinculades amb el procés d'independència del país. I tant que sí. Volem que Catalunya sigui un sol poble."

- "El que no pot fer tan alegrament és vincular gihadisme directament amb islam i vincular l'independentisme amb el gihadisme. És una altra barbaritat."

- "Nosaltres seguirem amb les nostra feina normal, també de combat contra el gihadisme."

- "Els musulmans catalans són els primers que aquests últims mesos han condemnat reiteradament el gihadisme."

- "Ple suport a la comunitat musulmana, com al conjunt de la societat catalana que lluitem contra el gihadisme. I al ministre de l'Interior que no sigui tan frívol."

- "Li pregunto al ministre què fa a Catalunya per combatre el gihadisme. A Catalunya hi ha alguns imams radicals i ell no actua. O ha actuat en 4 cèl·lules. Que vigili i controli tota la prèdica gihadista que hi ha a Catalunya per eradicar-la."

- "És una profunda irresponsabilitat vincular tota la comunitat musulmana, i encara més vincular-hi el moviment independentista o la Fundació Nous Catalans."

- "El ministre responsable de la lluita contra el terrorisme i el gihadisme a l'estat espanyol ha de ser més rigorós. És una profunda irresponsabilitat. Li vam demanar fa mesos i tornem a demanar que rectifiqui aquestes declaracions. [...] Estem tips d'aquestes falsedats."

- "L'expulsió de Nouredin Zianni va ser una acció directament política per part del CNI, sense cap mena de prova fet només pel procés administratiu i veurem què en dirà la justícia."

- "La immensa majoria de mesquites a Catalunya són espais de pregària i de culte normal. És cert, però, que sí que hi ha alguns religiosos que defensen un salafisme radical. Però no estigmatitzem el conjunt de la comunitat musulmana, i això és el que fa el ministre de l'Interior."