Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

C's està a favor d'ampliar el termini de prescripció dels abusos sexuals

albert-rivera

00:00 15:58
00:00 15:58

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, destaca que els abusos sexuals a menors "són delictes que costen molt de denunciar i, de fet, la majoria no es denuncien; per això hem de donar facilitats i segurament ampliar aquest termini". Rivera, d'altra banda, lamenta que Francesc Homs li hagi dit "mentider" quan ha denunciat que a Catalunya l’han amenaçat de mort per defensar unes idees determinades.

Albert Rivera, candidat de Ciutadans, també ha dit que:

- "Volem obrir una ponència sobre aquesta llei, que vinguin experts, penalistes, agents socials, etc., perquè ens expliquin si és suficient amb 18 anys, o ha de ser ampliable a 21 o 25. Estem oberts a fer-ho. No volem legislar en calent. Tampoc volem fer-ho sols."

- "Volem fer una llei integral contra el maltractament i abusos a menors, contra l'assetjament a les escoles. Dins d'aquesta llei hi ha d'haver un debat serè i sense complexos sobre si hem d'incrementar aquesta prescripció. Són delictes que costen molt de denunciar i la majoria no es denuncien. Per això hem de donar facilitats i segurament ampliar aquest termini."

- "Sóc partidari que el Codi Penal no s'obri i es tanqui amb ponències exprés i en calent. Hem de prendre mesures que al final compleixin l'objectiu. S'ha d'obrir aquest debat. Hem de tenir una visió àmplia del país i de futur i crec que de vegades falta una mica d'empenta per obrir el debat. Això sí, ha de ser per consens."

- "No he parlat en cap cas que no hi hagi govern. Però no vull que el senyor Bárcenas pugui coaccionar un futur govern espanyol. No afecta el PP, afecta el senyor Rajoy. Si som decisius, regenerarem el país però ens asseurem a la taula a parlar. No posarem línies vermelles, però si no regenerem el govern, la gent no hi confiarà."

- "M'ha passat a mi i als meus companys. He anat a judici contra uns militants d'ERC que em van amenaçar de mort. Han pintat les persianes del comerç als meus pares, han rebentat les seus del partit, li han trencat literalment la cara a una companya meva a Salou. Això és així. Ja sé que a algú el molesta, però a mi m'ha passat. Això passa. A Catalunya, la majoria de gent ni ho viu ni ho pateix així, però passa. Em sap greu que el senyor Homs o d'altres intentin treure profit d'això."