No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
Bàsquet a RAC+1
En Directe
Bàsquet a RAC+1
Bayern vs. Barça
En Directe

"El 27-S, apartarem les sigles d'ERC momentàniament"

oriol-junqueras

00:00 23:05
00:00 23:05

Oriol Junqueras anuncia que pel 27-S apartarà les sigles d’ERC “momentàniament”. El president d’Esquerra dóna per “tancat” el debat sobre una llista unitària, però sí que veu un “govern de concentració” després de les eleccions. També confia que la ruptura de CiU serveixi “de la millor manera possible perquè ens en sortim com a país”.

Oriol Junqueras, president d’ERC, també ha dit que:

- "Serà una gran llista de país, com hem fet en altres eleccions. Tornar-ho a fer amb més fermesa i fortalesa."

- "Les sigles no les perdrem mai, però sí que s'aparten momentàniament."

- "Les sigles concretes són poc importants. Allò important és que construïm aquests grans espais que ajudin a respondre a les necessitats i les esperances del nostre país."

- "Desitjo que el president Mas presenti la millor llista possible. Que nosaltres presentem la millor possible. I tothom que estigui compromès, les millors llistes possibles, per mobilitzar la gent i perquè ningú quedi al marge d'aquest procés. Com millor estiguin aquestes llistes, fantàstic."

- "La sana competència el que ha de fer és que arribem a més llocs, a més gent."

- "Ampliar el perímetre de l'independentisme en aquells sectors i àmbits on no ha estat mai tan gran com voldríem: àrea metropolitana, Baix Llobregat, Vallès Occidental..."

- "Si volem guanyar necessitem com més gent millor. Tenim el repte de sumar tants sís com sigui possible i no estimular el creixement del no."

- "La nostra posició ha de ser de fermesa, de respecte, de fortalesa en els nostres principis i conviccions, però amorosa amb tothom."

- "És un debat tancat des de fa temps [el fet de crear una sola llista unitària]."

- "La proposta que fa ERC no és la proposta d'Oriol Junqueras, sinó d'un col·lectiu enorme."

- "Estem convençuts que a partir del 27 de setembre estarem en un escenari de govern de concentració, perquè el repte és immens."

- "Estem convençuts que arribem millor a la gent si els oferim uns projectes que s'adeqüin a allò que la gent espera. I prova d'això són els resultats de les eleccions."

- "I tant que hi haurà independents a la llista. Des que sóc el president d'ERC, sempre n'hi ha hagut. A Sant Vicenç dels Horts, sempre hi ha hagut molts més independents que militants."

- "És evident que la CUP i ERC representem espais legítimament diferents i el que volem és saber col·laborar des de la diversitat. Molts cops han dit que es volen presentar a les eleccions amb el seu projecte i això és molt bo. Màxim respecte a les altres formacions."

- "Les bases de l'independentisme s'amplien i s'amplien en aquelles fronteres que tradicionalment es consideraven més difícils. A Sant Vicenç dels Horts vam quedar al llindar de la majoria absoluta, per exemple. Les estem fent créixer, perquè hi ha la voluntat explícita de fer-ho i perquè ens estimem la gent d'aquest país."

- "Nosaltres no volem ocupar l'espai de ningú. Som respectuosos amb l'espai de tothom."

- "Ens sembla que som capaços d'articular una amplíssima majoria. Som capaços d'arribar a acords amb Convergència i formacions que estan situades més a l'esquerra com la CUP."

- "No volem aprofitar les escorrialles de ningú."

- [Sobre els efectes que pot tenir la ruptura de CiU] "Desitjo que sigui el millor possible perquè ens en sortim com a país."

- "Perdre un diputat o guanyar-ne dos és irrellevant comparat amb la independència del país. Però estic convençut que nosaltres hi podem aportar molt."

- "Estem convençuts que la nostra aportació pot ser molt útil, decisiva, imprescindible, i també convençuts que el meu futur polític és totalment irrellevant comparat amb el futur del país."