RAC1ncentrat
Ara, de 6 a 8 h
RAC1ncentrat
amb Edu de Batlle
En Directe
I després, de 8 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

El Barça es planteja l'opció que Bartomeu no vagi a la final de Copa

carles-vilarrubi

00:00 06:53
00:00 06:53

El vicepresident del Barça, Carles Vilarrubí, assegura que “es podria estudiar” que el president del Barça no vagi al partit si es manté la prohibició de portar-hi estelades. Vilarrubí creu que la prohibició és “un símptoma més d’una malaltia” que intenta buscar derivades a un esdeveniment estrictament esportiu. La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, també afirma que “podem portar una estelada, només faltaria” i assegura que les declaracions de la delegada del govern espanyol a Madrid són “estrafolàries”.

Des de l'Associació Drets, Sergi Blázquez avança que presentaran un “contenció administratiu especial de protecció de drets fonamentals”.

Carles Vilarrubí, vicepresident del Barça, també ha dit que:

- "És un atemptat clar a la llibertat d'expressió."

- "El problema com a tal ja existia fa un any, i aquest és un símptoma més d'una malaltia que hi ha d'intentar buscar derivades a un esdeveniment estrictament esportiu."

- "Fruit de la conjuntura i de certs actors concrets, es busquen derivades a un esdeveniment que no és res més que la plasmació de la il·lusió d'un col·lectiu, que és el Barça."

- "S'ataca a la llibertat d'expressió dels nostres socis."

- "Estem mirant jurídicament si la decisió tan absolutament desencertada i que crea un clima que distorsiona l'esdeveniment esportiu, es pot recórrer."

- "Institucionalment estem a l'espera de que la Federació Espanyola de Futbol també es pronunciï. És l'organitzador de l'esdeveniment."

- "No demanem empara perquè seria excessiu, però és l'organitzador i no pot no pronunciar-se."

- "És d’esperar [que es rectifiqui la decisió] perquè es tan desencertada la decisió i està generant tanta alarma, que no ho descartem."

- "De la Secretaria d'Estat de l'Esport esperem molt poc. És un nomenament estrictament polític. De qui hem d'esperar és de la Federació Espanyol que és l'organitzador i qui representa el món de l'esport."

- Sobre l'assistència del president del Barça: "El que és segur és que els jugadors del Barça estaran a la gespa i intentaran guanyar el partit."

- "Estaria fora de mesura [que el Barça no jugui]. Estarem a l'alçada de les circumstàncies, i el nostre soci vol que el Barça jugui, guanyi i faci el doblet."

- "Temes extraesportius no poden afectar al tema esportiu."

- "Una altra cosa és com gestionar les 72 hores que queden. El clima no és el més adequat, però no l'hem creat nosaltres. Si s'ha de prendre una mesura institucional, la prendrem."

- "Es podria estudiar la possibilitat de no assistir [del president Bartomeu]."

- Sobre la decisió de Puigdemont i Colau de no assistir: "S'ha de llegir en clau política, la resposta institucional que ha fet l'alcaldessa de Barcelona i el President de la Generalitat l'entenc perfectament."

Neus Munté, vicepresidenta i portaveu del govern, també ha dit que:

- "És del tot arbitrària i absolutament injusta. La bandera és legal. Tots l'hem sostingut a les mans en manifestacions cíviques i pacífiques. L'argument de la Delegació del Govern a Madrid és fals."

- "Les declaracions d'avui de Dancausa són estrafolàries."

- "Tot plegat és molt surrealista."

- "Ens hem plantejat presentar algun tipus de recurs, però no tindria gaire recorregut. Qui sí que ho podria fer és el Barça o, com ha fet, el col·lectiu Drets."

- "Hi ha coses que no es poden comparar. Una bandera preconstitucional és preconstitucional. L'estelada no ho és. I no és il·legal. I el senyor Albiol ho vol arreglar. Podem portar una estelada, només faltaria."

- "El focus, d'aquí a diumenge, s'ha de dirigir a aixecar aquesta prohibició. S'ha de tornar a la normalitat."

- "Tots plegats hem de fer una crida al civisme i a la calma. Espero que això es pugui reconduir."

- "El que s'està fent és traslladar un problema que no és problema, un conflicte que no és conflicte, de dins a fora del camp."

- "És surrealista."

- Sobre la prescripció dels abusos sexuals a menors: "És un tema molt i molt delicat que s'està coneixent amb efecte domino. Se n'ha de parlar obertament. Per la gravetat i l'afectació sobre nens i nenes, aquests delictes no haurien de prescriure."

Sergi Blázquez, advocat, president de Drets.cat i vicepresident Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes , també ha dit que:

- "Ja està presentat el recurs. I esperem que prosperi."

- "L'hem fet amb totes les garanties, la llei ens assisteix. És un recurs contenciós administratiu especial de protecció de drets fonamentals recollits a la Constitució Espanyola i a la Declaració dels Drets Humans."

- "Hem demanat la suspensió automàtica per deixar sense efecte l'execució de la instrucció de la Delegada del Govern, i el jutjat ho ha de resoldre abans del partit del diumenge."

- "Esperem que el jutjat revoqui la resolució i es donin les instruccions que no és il·legal portar aquestes banderes i es permeti l'entrada."

- "Si ens donen la raó en aquest sentit esperem que els aficionats no tinguin problemes si volen portar aquestes banderes."

- "Ho demanem específicament i esperem que la resolució del jutjat així ho digui, i que es permeti l'entrada de les banderes."

neus-munte

00:00 06:31
00:00 06:31

sergi-blazquez

00:00 02:23
00:00 02:23