El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

El cas Petrum "és un muntatge de l'estat"

francesc-homs

00:00 01:00:52
00:00 01:00:52

El conseller de la Presidència en funcions, Francesc Homs, creu que el cas Petrum “és un muntatge” de l’estat, que comet “un abús de dret” i fa servir la Guàrdia Civil per “intimidar”. Homs, home fort a CDC, s’imaginava que, veient el que ha passat, Daniel Osácar acabaria detingut i no dubta a posar “la mà al foc per la gent de Convergència”.

Francesc Homs, conseller de la Presidència en funcions, també ha dit que:

- "Estic tranquil. Li haig de dir que em sento desolat. Alguns de nosaltres ens sentim indefensos amb el que està passant. Ja s'ha fet un judici, està tot sentenciat, fet, pressuposat... Quan et passa a tu i saps que no ets un corrupte, i la gent a CDC no és corrupta, et sents indefens."

- "Continuo pensant que no hi ha res."

- "Si la gent conegués com funciona l'adjudicació d'obra pública no tindria aquesta sensació de

mangoneo total que es trallada."

- "Quan fas un desplegament amb l'exhibicionisme davant de la gent de CDC, com si fóssim una quadriga de llops, com si algú es pogués escapar per la finestra o a punt d'enganxar-los amb les mans a la massa... Quedo al·lucinat perquè s'han endut els documents que hem lliurat al Tribunal de Comptes. O bé expedients públics dels ajuntaments. Cal anar amb la Guàrdia Civil a demanar un expedient administratiu?"

- "Si la sentència és dir 'si el río suena, agua lleva', jo em sento molt indefens."

- "És un acudit o una broma de mal gust enviar el tresorer de CDC a la presó per perill de destrucció de proves? Si el 28 d'agost ja li van escorcollar el despatx i ara el detenen per aquest motiu, et quedes molt sorprès. [...] Per què no venien l'endemà i el detenien? El que van trobar és una targeta de visita duplicada. A CDC tenim destructores a tots els despatxos perquè després ve una empresa a recollir-ho."

- "Ens sentim indefensos davant d'aquesta generalització del món convergent com si fóssim no sé ben bé què. Som gent honrada. Poso la mà al foc per la gent de CDC. I si ens equivoquem, ens equivoquem com qualsevol altre perquè hem pres decisions polítiques errònies."

- "Estic absolutament convençut que Viloca no ha fet cap malifeta."

- "Aquestes maneres de fer, de posar guàrdies civils ben quadrats davant les portes de CDC, no és una manera d'intimidar? M'ho pregunto en veu alta. Això et genera aquesta indefensió."

- "Hi ha un abús de dret per prerrogatives que s'han d'aplicar en casos molt extrems i que no són el cas. Són eines de la policia per pressionar? Per veure si algú en el context de la coacció expliquen coses que volen que expliquin i que no és veritat? Això és una pressió psicològica brutal."

- "Estàs tranquil treballant. Ets l'administratiu o gerent d'un partit. Et vénen a buscar, et detenen, t'envien a un lloc sòrdid com és una garjola i l'endemà et deixen anar cap a casa i encara ningú t'ha explicat de què se t'acusa formalment? Això és un exercici d'una pressió psicològica molt forta."

- "[La detenció d'Osácar] està en la línia del que hem vist aquestes hores. Veurem què comporta per part de la fiscalia. Forma part de la mateixa lògica, lamentablement. Sí, esclar [m'ho imaginava]. Et pots imaginar totes les hipòtesis. Ha fet les coses ben fetes, però veient com s'està actuant... No em mamo el dit i si veig desproporció per tot arreu, ja no ve d'aquí. [Posa la mà al foc per Daniel Osácar?] Sí, i tant. És una bellíssima persona i una persona honrada. I val també pel senyor Viloca. I per Josep Antoni Rosell, també."

- "Estic molt tranquil de com s'adjudica l'obra pública d'aquest país. I ho veig en el meu dia a dia. Qui pensi que les coses es poden adjudicar a dit, és que no té ni punyetera idea de com funcionen les coses en aquest país. I hi poso la mà al foc."

- "És un goig poder dormir tranquil. Jo dormo cada nit tranquil."

- "Tots aquests fets han generat por a les administracions públiques. Tothom està molt tens i ningú vol fer una cosa que 'pot semblar que sigui'."

- "T'assabentes de més coses a través de la premsa que a través de les vies per les quals te n'havies d'assabentar."

- "El 15 de setembre està anunciat a

La Razón que hi haurà detencions després del 27-S. Sembla que posin un anunci perquè es destrueixin proves i després detenen una persona per perill de destrucció de proves. [...] Si fos una persona dolenta, burro per no haver destruït les proves."

- "Això és un muntatge [de l'estat]."

- "Demano més diligència de l'Administració de justícia perquè si hi ha algun tipus d'irregularitat, on fos, s'escatís immediatament."

- "Sóc d'una generació que sabem que si no ets honrat i a més ho sembles, en política, no ets lliure per prendre decisions."

- "Hem fet neteja. Tallar amb el fundador de CDC que es diu Jordi Pujol i Soley, no sé quin altre nom se li pot posar. Quan hi ha alguna cosa que són més que indicis, ho has de fer. I la desolació és immensa."

- "El que decidim, ho farem conjuntament. I tenim clar que no volem repetir un segon plebiscit, perquè ja n'hem fet un. Volem ser-hi presents i maximitzar els nostres resultats. La fórmula no està decidida. Ho posarem en una coctelera, farem un sacseig..."

- "Estic a disposició de ser a les llistes del partit a Madrid. Puc ser un nom i puc no ser-ho."