El món a RAC1

Escoltar

en directe a RAC1

El món a RAC1

El blog d'El món Suscripció al feed RSS

Entrevista d'actualitat

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/111031_Nuria_de_Gispert.mp3 Descarrega-te'l “Els diputats cobren 3.000 euros” 31/10/2011

111031_Nuria_de_Gispert

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha lamentat que els diputats “no cobren prou per la feina que fan”. Ha justificat les retallades al pressupost del Parlament, “la primera en 31 anys”, així com la reducció de la flota de vehicles oficials. De Gispert també ha reclamat a tots els partits “fer pinya i treballar plegats” per defensar el pacte fiscal a Madrid.

Núria de Gispert, presidenta del Parlament, ha dit que:

- “El que ja cobra un diputat ras -amb la paga reduïda- no arribarà als 3.000 euros.”

- “Hi ha diputats que són funcionaris i que si tornessin a la seva plaça, cobrarien més. Criticar-los perquè només volen la cadira és un error.”

- “Tocar l’assignació dels grups parlamentaris és molt dur i ho haig de dir. És la vida del grup i del partit dins del Parlament. Aquesta quantitat, cada quatre anys es posava al dia. L’any passat hauria tocat més d’un 10% més, però vam prendre la decisió de congelar-ho. Per tant, estan cobrant el mateix que l’any 2006. I per al 2012 hem reduït, per primera vegada, aquesta quantitat.”

- “Estem en un moment crític, de gravetat extrema. La gent ha de veure que el Parlament de Catalunya està al seu costat.”

- “L’any que ve continuarà la situació del 2011, no es retallarà més. Confio que el 2012 no sigui tan horrorosament dolent com el 2011. Confio que veurem la llum al tercer trimestre.”

- “Alguns diputats em van dir que ’si ens has de treure la paga de Nadal, que sigui la de l’any que ve, perquè ja ens l’hem gastat’.”

- “La flota de cotxes del Parlament ha quedat en ‘flotilla’. En tenim cinc.”

- Sobre el pacte fiscal: “Catalunya ha de ser una pinya, ha de tenir la màxima unitat possible. Hem de ser conscients que som en un punt molt complicat de la nostra història.”

- “És lògic que en un moment electoral hi hagi grups que guardin alguna bala -en positiu- a la recambra.”

- “L’experiència em diu que, quan no hi ha majoria absoluta al Congrés dels Diputats, Catalunya hi surt guanyant.”

- “Sense majoria absoluta, tindrem moltes més possibilitats de tirar endavant el pacte fiscal.”

- “Crec que no hem de reprovar Peces-Barba. El silenci és el millor. El Parlament és molt divers. Dubto que en un cas com aquest hi hagi unanimitat.”

%s1 / %s2
Un comentari

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a comentar.

  • nandoroda el 31 de octubre de 2011

    Sra.Núria, jo i també és lamentable,no arribo a cobrar 3000€. I a sobre no tinc un cotxe a la porta que em bé a recollir ni tinc les dietes pagades ni tinc el telefon pagat i faig un munt d´hores al día i també si estigues de funcionari cobraria més. Quan parlen els politics sembla que hens estiguin fent un favor,ningú els obliga a estar allá. El que vulgui que marxi i deixi a la gent jove entrar .Peró es curiós que tenin el lamentable sou que diu que tenen ningú MAI marxi de la política. No plorin tant i treballin per sortir de la situació que entre tots ens hem ficat.