La competència
Ara, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró

"No portaré a ningú a la fiscalia"

enric-millo

00:00 36:59
00:00 36:59

Enric Millo nega que el PP vulgui denunciar a la fiscalia els diputats que ahir van votar la comissió de control del 9N. El portaveu parlamentari del PP adverteix que “tot això acabarà malament” i amb unes eleccions anticipades. Això sí, admet que és “molt rellevant” que 911 municipis hagin aprovat mocions a favor del dret a decidir, però deixa clar que “no són el reflex del que pensen milions de persones”.

Enric Millo, portaveu parlamentari del PPC, també ha dit que:

- "Jo vaig advertir que allò que el Parlament estava a punt de votar era probablement una il·legalitat, i que en el cas que la votació fos secreta, demanava que la mesa lliurés la llista dels diputats que intervenien en la votació, perquè els que no hi intervinguéssim quedés clar que no hi havíem intervingut. Però si la votació no era secreta, no caldria. Això no té res a veure amb el que es diu que vaig dir."

- "Jo no porto a ningú a la fiscalia. No ha estat mai la meva intenció. No ho he dit mai."

- "No tinc per què suportar que em truquin familiars meus plorant pel que senten dir sobre mi, que és mentida."

- "Estem en el nostre dret impugnar acords que considerem il•legal i de recórrer acords que considerem il·legals."

- "Com a català i com a diputat català em sap molt greu el que està passant a Catalunya. M'agrada buscar solucions. Ara estem radicalitzats, i em disgusta perquè la radicalitat no porta a solucions."

- [Sobre les mocions aprovades als ajuntaments] "Això és molt rellevant, seria absurd negar l'evidència, però cal analitzar com s'arriba a aquestes mocions. Dir que aquestes mocions són el reflex del que pensen milions de persones no s'ajusta a la realitat."

- "Tot això acabarà malament. El que comença malament no pot acabar bé. Quan un opta per un camí per fer una cosa tant sí com no, tot això no pot acabar bé de cap manera. Tot això és una irresponsabilitat."

- "Tal com anem, difícilment, estarem millor d'aquí a un o dos anys. S'ha optat per la via equivocada."

- "Sí, crec que acabarà amb unes eleccions. No sé quan. Però la gent podrà expressar el seu vot en tot aquest debat plantejat de manera equivocada."

- "Algú està en contra de decidir el seu futur? Però s'ha de fer en el marc de les normes i de les regles de joc, perquè abans que res sóc demòcrata. Defensar la llibertat, la legalitat i la democràcia hauria de ser un valor. A Catalunya sembla que siguis un delinqüent si ho defenses."

- "[Que Catalunya voti] no depèn de si el PP governa a Espanya. Aquestes coses s'han de fer amb diàleg i acord entre totes les forces polítiques."

- "Quan un, en lloc de posar el diàleg, posa la imposició, no anem a enlloc."

- "La llei es pot modificar, el que no es pot és incomplir."

- "Li accepto que quan hi ha un conflicte mai al 100% de la culpa està en una part. La responsabilitat sempre és compartida."

- "S'hauria d'acceptar que les coses s'han de fer sempre en el marc de la legalitat democràtica vigent. I si no ens agrada la canviem."

- "Jo estic treballant sobre els 23 punts [que Mas va lliurar a Rajoy en la reunió del juliol],lLa Moncloa em consta que hi treballa. Però és pràcticament impossible seure amb Mas per parlar-ne."

- "Hi ha coses en què és molt difícil [que ens posem d'acord], però en moltes sí que ens posarem d'acord."

- "M'interessa molt més parlar del que farem a partir del dia 10, que no d'aquí al 9. Fa mesos que no es pot negociar res amb el Sr. Mas. D'aquí al 9, està el peix venut."

- "El sistema de finançament s'està revisant, però no diu a enlloc que s'hagi d'aprovar la reforma del sistema de finançament el 2014."

- "Tot ens fa pensar que s'utilitza la independència amb més vehemència per tapar els possibles casos de corrupció."