La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

Ens submergim al món de WhatsApp

elies-campo

00:00 28:46
00:00 28:46

El català Elies Campo, de trenta anys, és el responsable de desenvolupament de negoci de WhatsApp . Ens ha explicat que està convençut que “les trucades amb WhatsApp seran millor que amb Viber però alerta que al principi hi haurà problemes” i demana la col·laboració dels usuaris per millorar el producte. Campo ha insistit en la privacitat de les dades i ha recordat que WhatsApp no guarda res: cap imatge, ni àudio, ni el missatge... res!. Aquest català també ha parlat del seu cap, Jan Koum, de qui ha assegurat que “no té despatx perquè tots estem junts. Jan Koum és un més. Si pogués estaria a l'oficina el 100% del temps”.

Elies Campo també ha dit que:

- “Les trucades de veu seran millor que amb Viber. Al principi hi haurà algun problema. El que ens permetrà millorar és que els usuaris ens contactin. El feedback amb els usuaris és molt important per millorar el producte.”

- “No guardem res: cap imatge, ni àudio, ni el missatge... res!”

- “Un cop entregat, el missatge s’esborra dels servidors. Tampoc guardem res de l’usuari. No sabem ni el nom, ni l’edat que té, ni on viu. No sabem res.”

- [Sobre el double-check] “El primer vol dir que l'hem rebut als nostres servidors i el segon que s'ha entregat al dispositiu. No vol dir que s'hagi llegit, el podem haver entregat encara que tinguis el dispositiu apagat.”

- “Ara només penso en WhatsApp i tenim molta feina, però en el futur m'agradaria crear la meva pròpia companyia. No ho descarto.”

- “El Jan Koum no té despatx, tots estem junts. Ell és un més. Si pogués estaria a l'oficina el 100% del temps”

- “Jo provo tots els sistemes que són competència (Telegram-Viber). WhatsApp és el més ràpid d'executar-se i això és el més important a l'hora de fer missatgeria.”

- “Tinc 30 anys i vaig estudiar Enginyeria de Telecomunicacions a La Salle, però no vaig acabar la carrera. No tinc el títol.”

- “WhatsApp és la meva primera feina. M’encanta, però no sabia ni que estaven a Silicon Valley!”

- “El secret de WhatsApp és que va ser la primera companyia que va començar a oferir un servei súper senzill de missatgeria gratuïta de manera satisfactòria amb la filosofia de 100% focalitzada a l'usuari. Que l’aplicació s’executa molt ràpidament, que és senzilla i sense publicitat.”

- “El model de negoci és el pagament de la subscripció anual que tenim en alguns països. Si creem la millor eina de comunicació al món, els usuaris han d'estar disposats a pagar per ella.”

elies-campo-check

00:00 02:05
00:00 02:05