No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
Bàsquet a RAC+1
En Directe
Bàsquet a RAC+1
Bayern vs. Barça
En Directe

Oleguer Presas: "L'estil Bustos ha estat una rèmora per Sabadell"

oleguer-presas

00:00 23:53
00:00 23:53

L'exjugador del Barça Oleguer Presas dóna suport a Crida per Sabadell, que aglutina l'esquerra de Sabadell amb l'objectiu de "transformar i reconstruir una ciutat en cendres". Defineix les eleccions del 27-S com unes “eleccions plebiscitàries i constituents” i, sobre el Barça, creu que és “un èxit” arribar a la situació en la qual es troba l’equip en aquest moment de la temporada.

Oleguer Presas també ha dit que:

- "Venim d'un temps en què a Sabadell s'ha fet política clientelar, d'ets dels meus o estàs contra mi, d'uniformitzar, de tractes de favor -de si tu em votes o em dones suport- tindràs favors d'una manera o d'una altra... Sens dubte [és l'estil Bustos]. Tenia un vessant de corrupció, que és el que s'està intentant demostrar, i l'altra part de política clientelar, d'espectacle, de grans esdeveniments però buida de contingut."

- "Tenir aquesta manera de fer ha estat una rèmora per a la ciutat."

- "Esperem que aquestes eleccions serveixin per canviar la manera de fer a Sabadell. El candidat del PSC és el senyor Ayuso, la línia continuista amb el que s'estava fent, amb aquesta política obscura. Es pot escollir això o canviar el devenir de la ciutat."

- "Des de Crida per Sabadell tenim clar que el canvi requereix de la participació de la ciutadania, que la gent s'organitzi per millorar les condicions de vida de la ciutat, dels ciutadans... perquè des d'una administració no es pot fer res."

- "[El cas Bemba] és un reflex de l'enfrontament del govern Bustos amb els moviments de dissidència política contra la ciutat. [...] És un procés de persecució política. Passat el temps que ha passat, el cas continua obert."

- "La Crida per Sabadell la impulsen la CUP, Entesa pel Sabadell i el Moviment Popular per Sabadell, amb la idea d'aglutinar l'esquerra de la ciutat per transformar i reconstruir una ciutat en cendres."

- Sobre la unificació dels dos Vallesos: "Sóc molt partidari de la descentralització, d'apropar la presa de decisions a la ciutadania. Crec que tot i que hi ha d'haver relació i millora de la comunicació entre els Vallesos i el territori, les decisions polítiques s'han de prendre el més a prop de la ciutadania."

- "Hem d'afavorir el transport col·lectiu i no tant les infraestructures per al vehicle privat [com el Quart cinturó]."

- "Intento donar suport des de la meva petita capacitat mediàtica, però fa anys que estic treballant des de l'anonimat a Sabadell."

- "És una pena [que marxi David Fernàndez] i és una pena que no pugui ser a tot arreu. Però també és necessari que ell i gent com ell tornin a desenvolupar la seva feina al carrer, que és des d'on es canvien les coses."

- "És molt més sa trencar l'estructura de lideratges, que la gent s'identifiqui amb un moviment, no amb una persona."

- "[Amb Luis Aragonés] vam compartir la impressió que si no tenia la motivació i la implicació necessària, que hi anés [a la selecció espanyola] algú altre a qui li fes il·lusió."

- "El procés s'ha d'entendre com un procés, no només d'independència i de banderes, sinó que sigui un procés d'alliberament real, que transformi la relació amb l'Estat i espanyol i el model de societat que volem."

- "Més que plebiscitàries, entenc que són eleccions plebiscitàries i constituents, cal omplir de contingut el procés."

- "No hi ha res a fer amb aquesta Espanya. Ni amb aquesta Espanya ni amb aquest model econòmic ni amb aquesta Europa."

- "La llista unitària, tal com s'estava plantejant, era una manera de salvar políticament Convergència. No m'hauria afegit a la llista unitària."

- "No sé si votaré a la presidència del Barça. No vaig al camp, però veig els partits."

- "Veig bé l'equip, arribar a aquesta fase de la temporada amb tot per decidir, és un èxit."

- "Enyoro el vestidor, la relació amb la gent, etc. Mantinc el contacte amb Xavi, Jorquera, Ezquerro, Gabri..."

- "Treballo en una petita cooperativa de projectes d'enginyeria renovables des de fa gairebé un any."